19 Nisan 2019 Cuma

Okuduğunu Anlama - Milli Bayramlarımız

Uzun bir süre blog güncellemesi yapmamıştım. Dosyalara çalıştığımız etkinlikleri gecikmeli de olsa yükledim. Geçen zaman içinde Türkçe dersinde okuma ve okuduğunu anlama çalışmları yaptık. Anlam bilgisi üzerinde durduk. Yazım kuralları, noktalama işaretleri, zıt anlamlı kelimeler, görsel okuma, 5N1K etkinlikleri, anlatma ve yorumlama becerileri üzerinde durduk. Türkçe kitabındaki Küçük Yağmur Bulutu metninin çalışmlarını bu hafta içi tamamladık. Dikte çalışmları yaptık.

Matematikten zaman kavramı üzerinde çalışmalar yaptık. Geometrik şekiller konusunu çalıştık. Anaokulundan öğrencilerimiz üçgen, kare, dikdörtgen ve çember kavramlarını biliyordu. Geometri tahtası üzerinde kenar ve köşe kavramlarını çalıştık. lare ve dikdörtgen arasındaki farkları belirledik. Çember ve daire arasındaki farkı kavramaya çalıştık. Görsel içerikli etkinlikler yaptık. Problem kurma ve çözme çalışmlarına zaman zaman devam ediyoruz. Ayrıca toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları ile toplama ve çıkarma işlemini pekiştirmeye devam ediyoruz.

Hayat bilgisinden milli bayramlarımız konusunu çalıştık. Türkçe dersine takviye olarak milli bayramlarımız ile ilgili okuma ve anlama etkinlikleri veriyorum. 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs ile ilgili çalışmları tamamladık. 30 Ağustos ve 15 Temmuz çalışmlarını hazırladığımda bloga yükleyeceğim. Dünya çocukları ile ilgili konuyu çalıştık. Hayat bilgisi kitabındaki eksik kalan etkinlikleri ve tema sonu etkinliklerini çalıştık.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapmaya devam ediyoruz. 23 Nisan şarkısını çalıştık.Şarkılarımız sayfasında öğrendiğimiz şarkılar yüklüdür. Serbest etkinlikler ve müzik dersinde bu şarkı ve marşları tekrar ediyoruz.

Görsel etkinlikler ve serbest etkinlikler dersinde sulu boya, kes yapıştır etkinlikleri yapıyoruz. Bu hafta içi 23 Nisan konulu pano çalışması yaptık. Çalışmanın dosyaları görsel etkinlikler sayfasındadır. Ayrıca çini desenlerini sulu boya ile renklendirme çalışması yaptık. Çalışmayı tamamladığımızda gerekli sabloları yükleyeceğim.

Beden eğitimi ve oyun dersinde bir süre 23 Nisan için hazırladığımı dans gösterisine çalıştık. Voleybol topu ile pas çalışmalarına başladık. Parmak pas ile ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Erkek öğrencilerimizin bir kısmı futbola meraklı olduğu için zaman zaman futbol ile ilgili çalışmalar da yapıyoruz.

Önümüzdeki hafta salı günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde düzenlenen tören ile kutlanacaktır. İlçemizdeki anaokulu, ilk ve ortaokulların katılacağı törende okulumuz 1.sınıfların hazırladığı dans gösterisi ile bayramı kutlayacağız. Ayrıca geçtiğimiz sene başladığımız halk oyunu kursundaki öğrencilerimizle Bilecik ve Ankara Yöresi geleneksel halk oyunları ile bayramda yer alacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder