22 Eylül 2017 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim okuduğunu anlama metnini çalışarak başladık. Okuma ve metin inceleme sorularını yaptık.

İkinci dersimizde matematikten ritmik sayma örüntüleriyle ilgili etkinlikler yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında fen bilimlerinden ışık ve ses ünütesinin tekrarı niteliğinde etkinlikler yaptık. Sorular çözdük. Kavram haritası oluşturduk.

Dördüncü dersimizin kalan kısmında ve beşinci dersimizde tangram çalışması yaptık. Blgisayardan açtığım tangram bulmacasını tangram parçalarını kullanarak kağıt üzerine çizmeye çalıştık. Öğrencilerimizden birkaçı çalışmasını kompozisyon haline getirerek bitirdi. Diğer öğrencilerimiz evde çalışmasını tamamlayıp getirecektir.

Öğleden sonraki dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Bu hafta ders programına göre çalışma yapmadık. Pazartesiden itibaren ders programına göre çalışmalarımıza başlayacağız. Öğrencilerimiz gerekli araç gerecini tamamlamalıdır. Ayrıca sınıf kütüphanesi ve kitap okuma listesini oluşturduk. Öğrencilerimiz kütüphaneden birer tane kitap aldılar. Bu seneki kitap okuma çalışmamız farklı olacaktır. Öğrencilerimiz evlerinde kendi kütüphanelerini oluşturacaktır. Bütün öğrencilerimiz aynı kitabı okuyacakları için kitaplar üzerinde çalışma yapmamız kolaylaşacaktır.

Hafta sonu tekvando çalışması yapılmayacaktır. Tekvando çalışması lisenin programı ayarlandıktan sonra başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder