22 Şubat 2019 Cuma

Okuduğunu Anlama - Problem Çözme

Bu hafta Türkçe dersinden okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri üzerinde çalışma yaptık. Türkçe kitabındaki metinleri okuduk ve çalışmlarını yaptık. hazırladığım çalışma kağıtları üzerinden 5N1K konusuna çalıştık. Dikte çalışması yaptık. Geçtiğimiz hafta çizgili ve kareli deftere yazma çalışmaları yapmıştık. Bu hafta defter düzeni üzerinde çalışmalar yaptık.




Hayat bilgisinden konuları ders kitabından çalışıp ders defterine etkinlikler yapmaya başladık. Görsel yapıştırma ve kısaca not tutma şeklinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin defterleri interaktif defter şeklinde olacaktır.

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işlemi terimlerine çalıştık. Alıştırmalar yaptık. Problem çözme sürecine başladık. Toplama ve çıkarma işlemi terimlerini çalışırken somutlaştırmalar yaptık. Problem çözme sürecini canlandırmalar yaparak öğrencilerimiz kavramalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz. Serbest etkinlikler dersinde görsel çalışmlar ve zeka oyunları oynuyoruz. Görsel sanatlar dersinde pastel ve sulu boya çalışmaları yapıyoruz. Kes-yapıştır etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Görsel etkinlikleri instagram sayfasında paylaşıyorum.

Beden eğitimi dersinde spor kültürü üzerinde çalışmlar yapıyoruz. Oyunlar oynuyoruz. Olumsuz hava durumlarında sınıf içi oyunları ve zeka oyunları oynuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder