1 Mart 2019 Cuma

Okuduğunu Anlama - Problem Çözme

Türkçe dersinde okuduğunu anlama ve 5N1K etkinliklerine çalışmaya devam ediyoruz. Ev çalışması olarak verdiğim metinleri hergün okuyup anlama çalışmalarını sınıfta yapıyoruz. Hatalar veya eksikleri kontrol ediyoruz. Tükçe kitabındaki metinleri okuyup çalışmlarını yapıyoruz. Ekmeğin Öyküsü metnine yarın başlayacağız. Öğrencilerimize metni hazırlayıp hafta sonu çalışmları için vermiştim. Hafta içi etkinlikleri sınıfta beraber çalışacağız. 2 günde 1 hikaye kitabı  değişimi yapıyoruz. Öğrencileirmizin okuma hızlarına göre hikaye kitapları vermeye çalışıyorum. Verdiğim hikaye kitabını çabuk bitiren öğrencilerimiz için velilerimiz hikaye kitapları alarak okuma çalışması yapmaya devam edebilir.

Hayat bilgisinden konuları çalışmaya devam ediyoruz. Hayat bilgisi defterine çalıştığımız konular ile ilgili görsel etkinlikler yapıştırıp konu özeti yazıyoruz. Bu şekilde dikte çalışması da yapıyoruz.

Matematikten ritmik saymalar, toplama ve çıkarma işlemleri, problem kurma ve çözme çalışmaları yapıyoruz. Hazırladığım çalışma kağıtları, matematik kitabındaki etkinlikler ve ders defterine yazdığımız etkinlik ve problemler ile matematik dersini işlemeye devam ediyoruz.

Görsel sanatlar ve serbest etkinliklerde kes-yapıştır, sulu ve pastel boya çalışmları yapıyoruz. Yaptığımız etkinlikleri instagram sayfamızdan takip edebilirsiniz. Şablonu olan etkinlikleri sinifimegitim görsel etkinlikler sayfasında paylaşıyorum. Oyun dersinde spor kültürü ve serbest oyun etkinlikleri yapıyoruz. Akıl ve zeka oyunları oynuyoruz. İl yarışmasına katılacak öğrencileirmizle okul çıkışlarında çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Müzik desinde öğrendiğimiz şarkıları söylemeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder