3 Ocak 2020 Cuma

Çarpma İşlemi - Okuduğunu Anlama - Fikirler Ölmez

Hayat bilgisi dersinde sağlıklı yaşam temasından dengeli ve düzenli beslenme konusuna çalıştık. Ders kitabından ve hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaparak konuyu çalıştık. Konuyla ilgili kes yapıştır etkinliği yaptık. Ders defterine konuyla ilgili görsel etkinlik yaparak kısaca not tuttuk. Ayrıca yemekte görgü kurallarına değindik. Bu konuya geçtiğimiz sene detaylı olarak çalışmıştık ve zaman zaman üzerinde durduğumuz için kısaca tekrar ederek çalışmlarını tamamladık.

Türkçe dersinde Yerli Malı metnini tamamladık. Kız Kulesi metnine çalışmaya başladık. Metnin sözcük anlamı ve sorularını tamamladık. Metin ile ilgili kodlama ve görsel etkinliği önümüzdeki hafta tamamlayacağız. Ayrıca hazırladığım okuma metinleri ile çalıştığımız konuların tekrarını yaptık. Okuduğunu anlama, 5N1K soruları üzerinde durduk. Kelime ve cümle anlamı konularını pekiştirme çalışmaları yaptık.

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işlemlerinin tekrarına devam ettik. Problem çözme çalışmları yaptık. Ayrıca çarpım tablosu oluşturarak birer, ikişer, üçer, dörder ve beşer çarpma işlemlerine çalıştık. Ders defterine konuyla ilgili alıştırmalar çözdük. Önümüzdeki hafta içi çarpma işlemi konusuna devam edeceğiz.

Serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde kodlama çalışmaları yaptık. Mehmet Akif Ersoy ve yeni yıl temalı kodlama çalışmlarını tamamlayan öğrencilerimizin çalışmalarını panomuzda sergiledik. Ayrıca serbest etkinlikler ve beden eğitimi dersinde atkı örme ve halı dokuma çalışmalarına devam ettik. Önümüzdeki hafta cuma günü ihtiyacı olan bir okula ördüğümüz atkıları göndereceğiz.
 

Müzik dersinde öğrendiğimiz marşları tekrar ettik. Fikirler Ölmez marşının sözlerini Türkçe defterimize yazdık. Marşı öğrenme çalışması yaptık. Marşı şarkılarımız sayfasına yükledim.

Okul çıkışında Türkçe ve matematik derslerinden tekrar çalışmaları yaptık. Akıl oyunları oynayarak haftaya yapacağımız okul turnuvasına hazırlandık. Halk oyunlarında zeybek figürlerinin tekrarını yaptık. Ayrıca Ankara yöresi temel adımlarını erkek öğrencilerimizle çalıştık. Kız öğrencilerimizle horon temel adımlarını çalışmaya başladık. Oryantiring çalışmalarımız 2. dönem devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder