6 Mart 2020 Cuma

Okuduğunu Anlama - Çarpma İşlemi Problemleri - Tekrar Çalışması

Baharın gelişiyle birlikte havaların ısınması özellikleri halk oyunları ve oryantiring çalışmalarımızın artık daha yoğun ve detaylı çalışmamıza fırsat verecek. Bu hafta sonu oryantiring çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Halk oyunları çalışmalarımıza dışarıda büyük öğrenci grupları ile yapmaya başladık.

Türkçe dersini ders kitabındaki metin çalışmaları ile devam ediyoruz. Hazırladığım farklı metinler ile geçmişe dönük dil bilgisi konularının tekrarını yapıyoruz. Ev çalışmalarımızın kontrolünü takip ederek okuma yapıyorduk. Bu hafta anlatma ile farklı bir çalışma şekline başladık. Öğrencilerimiz ev çalışmalarındaki metinleri ilk ders takip ederek anlatma çalışması yapıyor. Bu hafta yeni konuya başlamadık. Genel tekrarlar ile devam ettik.

Matematik dersinde simetri konusuna çalıştık. Q-Bitz oyununa benzer çalışma ile öğrencilerimiz oluşturdukları şekillerin simetrisini yapmaya çalıştılar. Bilgisayardan açtığım şekiller üzerinden çalışmalar yaptık. Karesel ve üçgensel bölgelerle farklı desenler oluşturduk. Çarpma işlemi ile ilgili genel tekrarlar yaptık. Problem çözme çalışmları yaptık.
Hayat bilgisinde trafikte yardımlaşma ve hayır diyebilme konusuna çalıştık. Trafik konusu ile ilgili genel tekrar çalışmaları yaptık.

Serbest etkinlik dersinde Türkçe dersi ile ilgili görsel etkinlik hazırladık ve öğrencilerimiz hazırladıkları çalışmaları arkadaşlarına sundular. Hayvan hakları ile ilgili yaptığımız çalışmayı Küçük Penguen metni ile ilişkilendirdik.

Görsel etkinlik dersinde kodlama çalışması yaptık. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşların tekrarını yaptık.

Okul çıkışında Türkçe ve matematikten genel tekrar çalışmları yapmaya devam ediyoruz. Halak oyunları çalışmalarımız öğrendiğimiz oyunların tekrarı ile devam ediyor. Özellikle cuma günleri ortaokul öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarda fazla sayıda öğrencimiz ile çalışıyoruz.

Hafta sonu oryantiring çalışmlarımızda 1.dönem öğrendiklerimizin tekrarını yaptık. Yavaş yavaş parkurda yarışlara geçeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu okulumuz ve öğretmenevi bahçesinde küçük bir yarış planlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder