28 Şubat 2020 Cuma

Simetri - Okuduğunu Anlama - Resim Yorumlama

Geçtiğimiz hafta matematikten geometrik şekiller konusunu çalışmıştık. Geometrik cisim ve şekiller konusunun tekrarını yaptık. Bu hafta içi matematik dersinde simetri konusuna çalıştık. Hazırladığım sunum ve video yardımıyla konuyu çalıştık. Görsel etkinlikler ile pekiştirme çalışmaları yaptık. Önümüzdeki hafta üçgenlerden şekiller oluşturup oluşturulan şekillerin simetrisini yapma etkinliğine çalışacağız. Bu hafta sonu için öğrencilerimiz üçgenleri hazırlayıp pazartesi günü getirecektir. Toplama çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili alıştırma ve problemler çözdük. Genel tekrar çalışmaları yaptık.

Türkçe dersinde ders kitabındaki okuma metinlerine çalışmaya devam ediyoruz. Çalışma kağıtlarından öğrenilen dil bilgisi konularını tekrar ediyoruz. Ayrıca görsel etkinlikler dersinde Türkçe metinleri ile ilgili resimler yapıp öğrencilerimiz arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Kendini ifade etme ve resmi yorumlama becerilerini geliştirme çalışmalarını bu şekilde yapıyoruz. Ayrıca hazırladığım bilgilendirici okuma metinler ile dersimizi destekliyoruz.

Türkçe ve matematikten hazırladığım  çalışmalara dosyalar sayfasından ulaşabilirsiniz. Düzenli olarak çalışmaların paylaşımını yapmaya devam ediyorum.

Hayat bilgisinden ulaşım ünitesine çalışmaya devam ediyoruz. Geçen hafta ulaşım türleri ve ulaşım araçları konusuna çalışmıştık. Bu hafta ulaşım araçlarındaki davranışlarımız ve trafik kurallarına çalıştık. Konuyla ilgili ders defterimize görsel etkinlik yaptık.

Görsel sanatlar ve serbest etkinlikler dersinde koslama, resim yorumlama çalışmaları ve akıl oyunları ile ilgili etkinlikler yaptık. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşların tekrarını yapıyoruz.
Beden eğitimi dersinde halk oyunları çalışması, temel ısınma hareketleri ve serbest oyun etkinlikleri yapıyoruz.

Okul çıkışında halk oyunları kursunda Harmandalı zeybeğinin sıra ve çember düzeninde oynanışı antrenmanlarını yapıyoruz. Ayrıca öğrencileirmiz ortaokul öğrencilerimizle birlikte seymen, horon ve Bilecik yöresi oyunlarına da çalışmaya başladıklar. Amacım öğrencileirmizin hareketlere aşina olmasıdır. Zaman içinde temel hareketleri yapacak duruma geleceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder