23 Şubat 2016 Salı

Çevre Problemleri - Bayrağımız

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Dün değerlerimiz temasına giriş yapmıştık. Anne konulu şiiri defterimize yazıp şiirle ilgili görsel çalışma yaptık. Görsel çalışma bu derste bitmediği için öğleden sonraki serbest etkinlik dersinde devam edip bitirdik.
İkinci dersimizde hayat bilgisinden duygu kontrolü konuna giriş yaptık. Kitabımızdaki yönergeler ile soru cevaplar yaptık. Kitaptaki metinleri okuyup metinler üzerinde konuştuk. Defterimize duygu kontrolü ile ilgili kısaca not yazdık. Bir olay karşısında insanların farklı duygular gösterebileceğini kavramaya çalıştık. Örnekler verdik.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Basit düzeyde çevre uzunluklarını bulmayla ilgili problem çözmeye başladık. Senenin başında öğrendiğimiz geometrik şekiller ile birlikte uzunluk ölçülerini ve toplama, çıkarma, çarpma işlemlerini harmanlayarak problemler kurduk ve çözdük. Özellikle dikdörtgen şeklindeki bahçe ve bu bahçenin etrafına tel çekilecek gibi sorularda öğretmen masasını ve ip kullanarak problemleri somutlaştırmaya çalıştık. Çözümleri aşama aşama şekil çizerek yaptık. Verdiğim ödeve öğrencilerimiz çalışmadan önce mutlaka defterden konuyu tekrar etmelidirler.
Kalan zamanımızda kitabımızdaki değerlendirme çalışmalarına başladık. Geriye dönük konuları tekrar ettik. Değerlendirme çalışmalarını her gün parça parça yapmaya devam edeceğiz.
Öğleden sonraki ilk dersimizde dün verdiğim Bayrak şiirini çalıştık. Şiiri kıta kıta okuma çalışması yaptık. Şiiri okurken noktalama işaretlerine ve ses tonumuza dikkat etmemiz gerektiğini ayrıca şiirde anlatılan konuya uygun olarak okuma yapmamız gerektiği üzerinbde durduk. Öğrencilerime şiirin örnek bir okunuşunu dinlettim. Buna uygun olarak çalışma yapmaları için şiirleri ödev dosyalarında kalacaktır. Zaman zaman okuma çalışması yapabilirler. Ayrıca bayrağımızın manevi değeri üzerinde konuştuk. Bayrağımız ile ilgili konuyu birinci dönem çalışmamıza rağmen aralıklarla geçmiş dönemdeki konuları tekrar eden öğrencilerimizden "Bayrağımız milletimizin bağımsızlığının bir sembolüdür, vatanımızı korumak için canını defa eden şehitlerimizin kanı vardır üstünde, ayrıca temizliğimizi ve gücümüzün simgesi olan hilal ve yıldız vardır." gibi cümleleri duyarak konuyu diğer öğrencilerimizde hatırlamış oldular.

Son dersimizde Türkçe defterine yazılan anne konulu şiirin görsel çalışmasına devam ettik. Kitap değişimi ve değerlendirmesini yaptık.
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden karşılaştırma ifadeleri ile ilgili test çözdük. 5N1K etkinliği yaptık. Matematikten çarpma işlemi ile ilgili test çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder