19 Ekim 2018 Cuma

K - k Sesi Çalışması (15-19 Ekim)

Harf öğretiminde k sesi ile hızlanmaya başladık. e-l-a sesileri okuma olarak k sesine göre basittir. Öğrencilerimiz k sesini okumada önceki seslere göre biraz zorlandılar. Tüm hafta boyunca k sesi ile ilgili çalışmalar yaptık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Hece oluşturma çalışmalarında bireysel çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz defterlerine oluşturdukları hece ve kelimeleri yazdılar. Basit düzeyde dikte çalışmları yapmaya devam ediyoruz. Okuma yazma öğretiminde bazı öğrencilerimiz hızlı ilerlerken bazı öğrencilerimiz sesleri birleştirmede güçlük çekiyor. Zaman içinde özellikle sesli harfleri verdikçe ses birleştirme mantığını öğrencilerimiz iyice kavrayacaktır.

Hayat bilgisinden okul teması ile ilgili konuları çalışmaya devam ediyoruz. Okul ve sınıf ile ilgili araç gereçler, kurallar, şeref köşesi, mili marşımız, Atatürk'ün hayatı konularına daha çok ağırlık veriyoruz. Soru cevaplarla konuları tekrarlıyoruz.

Matematikten uzamsal ilişkiler ve ritmik saymalar konusunu çalışıyoruz. Rakamlar konusunda sadece 9 ve 0'ın öğretimi kaldı. 1'den 8'e kadar olan rakamları yazma ile ilgili çalışmalar yaptık. Rakamların öğretimini önümüzdeki hafta tamamlayacağız. Öğrencilerimizle sınıfta bol bol sayma çalışmları yapıyoruz. Sayma çalışmalarına evde de devam edilmelidir.

Görsel etkinlikler ile ilgili yaptığımız çalışmalara instagram sayfasından ulaşabilirsiniz. Çalışmaların taslaklarını görsel etkinlikler sayfasına yükledim.

Oyun derslerinde spor kültürünü öğretme çalışmalarına devam ediyoruz. Temel ısınma hareketleri ve bu hareketlerin amaçları ile ilgili öğrencilerimiz bayağı yol aldılar. Oyun dersi için sıra düzenleri ve ısınma hareketlerinden sonra gerekli kazanımlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman öğrencilerimiz serbest oyun etkinlikleri yapıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder