5 Ekim 2018 Cuma

L - l Sesi Çalışması (01-05 Ekim)

   Geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz e sesini hatırlama çalışmaları yaparak bu haftanın ilk dersine giriş yaptık. Bu hafta l sesi ile çalışmalar yaptık. L sesini hissetme, okuma ve yazma çalışmalarından sonra ilk heceler ve kelimeleri türetme çalışmaları ile devam ettik. Öğrencilerimizin bir kısmı ses birleştirme mantığını kavradılar. Serbest etkinlik derslerinde öğrencilerimizle bireysel çalışmalar yaparak ses birleştirme mantığını kavratmaya çalıştım. Sesli harfleri bilen öğrencilerimiz l sesininde çıkışını bildiği için la-le-li-lı....... al-el-il........ hecelerini hemen çıkardılar. Ses birleştirme mantığını kavrayamayan öğrencileirmizle bireysel çalışmalarımızı daha sık yapacağız. Farklı etkinliklerle öğrencileirmize sesleri birleştirme mantığını öğreteceğiz. e ve l seslerini birleştirerek heceleri okuma çalışmasında oyun hamurlarını kullandık. Öğrencilerimiz oyun hamurları ile heceler oluşturup okumaya çalıştılar. Oluşturdukları hece ve kelimeleri defterlerine yazdılar. İnteraktif defter çalışması şeklinde etkinliklerimizi yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda defter görsellerini paylaşmaya çalışacağım. Cuma günü ilk dikte çalışmamızı yaptık. Öğrencilerimizin bir kısmı bu çalışmayı yaparken büyük bir kısmı zorlandılar. Fakat tahtaya yazma çalışması da yaptığımız için zaman için diğer öğrencilerimizde dikte çalışmalarına katılacaklardır. Özellikle ilk grup harfler bittiğinde okuma yazma sürecinin büyük bir kısmı tamamlanmış olacaktır. Harf çalışmaları 1.sınıf etkinlik ve dosyalar sayfasındadır. Ayrıca ufukkoca, ercanakmercan ve ilkokul1 sitelerini takip etmeniz ve öğretmen arkadaşlarımızın çalışmalarını incelemenizi tavsiye ederim. Hazırladığım çalışmalarda öğretmen arkadaşlarımızın çalışmalarından esinlenerek kendi sınıfım düzeyinde çalışmalar hazırlıyorum.

   Matematikten uzamsal ilişkiler konusunu tekrar çalışmaları yaptık. 2,3 ve 4 rakamlarını ile ilgili çalışmalar yaptık. Rakamları matematik defterine 2 satır aralığına yazıyorduk. Bazı öğrencilerimizle tek kare satır aralığında yazma çalışmalarına başladık. El becerisi yeterli düzeyde olan öğrencilerimizle matematik defterini tek satırda kullanmaya başladık. İlerleyen zamanlarda bu öğrencileirmizle kılavuz çizgili defterden çizgili deftere geçme çalışması yapacağız.

   Oyun derslerinde öğrencilerimize spor çalışmalarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili etkinlikler yapmaya başladık. Derslerimizin ilk 15 dakikası sıra düzeni ve temel ısınma hareketleri ile geçiyor. Daha sonra farklı oyun etkinlikleri yapıyoruz. Cuma günü yakan top oyununun nasıl oynandığını öğrendik.

   Görsel çalışmalar ile ilgili paylaşımlarımızı sinifimegitim instagram sayfasında günü gününe paylaşıyorum. Çalışmaların taslakları görsel etkinlikler sayfasındadır. İnstagram sayfasını takip etmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

 

1 yorum: