7 Aralık 2018 Cuma

R-r Ve I-ı Sesi Çalışması (03 - 07 Aralık)

Haftayı iki harf öğretimi ile tamamladık. Öğrencileirmizin büyük bir kısmı hızlanmaya başladılar. Kalan harflerin çıkışını öğrenen ve çakıştıran öğrencilerimize okuma kitapları vermeye başladım. Harf öğretim sırasında dikte çalışmasına göre ilerleyeceğiz. Kalan harfleri iki günde bir olarak çalışıp okuma yazma sürecini tamamlayacağız. Bu hafta duruma göre 2 veya 3 harf öğretimi yapacağız.

Matematikten ritmik saymalar ve onluk birlik çalışmaları ile devam ediyoruz. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaparken yeri geldikçe toplama ve çıkarma işlemlerini hissettirme çalışmaları yapıyoruz. Hafta içinde toplama işlemine başlayacağız.

Hayat bilgisinden aile temasına başladık. Aile bireyleri ve ailede iletişim konularını işledik. Ders defterine konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık. Çalışma sinifimegitim instagram sayfasındadır. Hayat bilgisi defterini görsel etkinlikler ile kullanmaya devam edeceğiz. Özellikle ikinci dönem konularla ilgili kısa not tutma çalışmları yapacağız.

Hava şartlarından dolayı oyun derslerini sınıfta işlemeye başladık. Serbest etkinlikler ve oyun derslerinde müzik ve görsel etkinlikler, zeka oyunları çalışmları yapıyoruz. Atatürk Çocukları, Arkadaşım Eşek ve Nasrettin Hoca şarkılarını tekrar çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca öğrendiğimiz harflerin kısa şarkılarını sürekli tekrar ediyoruz. Just Dance Kids çalışmaları yapıyoruz.Görsel etkinlikler dersinde yaptığımız çalışmalar instagram sayfamızdadır. Çalışmların taslakları görsel etkinlikler sayfasındadır.

Dikte çalışmaları yaparken satır satır cümle yazma çalışmaları yerine metin çalışmları oluşturmaya başladık. Okuma çalışmasından sonra okuduğunu anlama becerisi kazandırmak için öğrencilerimize oluşturduğumuz metin ile ilgili sorular sorarak anlama kazanımına yönelik çalışmalar yapıyoruz.

2 yorum:

  1. pentomino zeka oyunu parçalarını velilere mi yaptırdınız? Nasıl hazırladılar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmayı görsel etkinliklere yükledim. Gerekli açıklamalar dosyada mevcuttur.

      Sil