18 Nisan 2018 Çarşamba

İnsan Ve Çevre

İlk dersimize ev çalışmlarının kontrolü ile başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde fen bilimleir yaptık. İnsan ve çevre arasındaki etkileşim ile çevre temizliğinin önemi konusuna çalıştık. Ders kitabındaki hava, su ve toprak kirliliği ile ilgili görselleri inceledik. Hava, su ve toprak kirliliğinin nasıl olduğunu ve önlemek için neler yapılması gerektiğini konuştuk. İnsanın yaşadığı çevrede etkileşim halinde bulunduğu canlı ve cansız varlıkları sıraladık. Bu varlıklarla nasıl ve hangi durumlarda etkileşim içinde olduğunu konuştuk. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Çevre temizliği ve geri dönüşüm hakkında geçtiğimiz hafta okulumuzda seminer çalışması yapılmıştı. Sürekli üzerinde durduğumuz konulardan birisi olduğu için bu dersimizde genel tekrar yaparak konuyu çalıştık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik ders ve çalışma kitabındaki çarpma ve bölme işlemi alıştırmaları etkinliklerine ve problemlerine çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden paragraf sorusu çözme etkinliğine devam ettik.

Son dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler dersi yaptık. Temel ısınma hareketlerinden sonra koşu yarışı ve serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı kapalı spor salonunda gösteri ve yarışma gruplarının tekrar çalışmasını yaptık.

Yarın ilçemizde 23 Nisan için genel prova çalışması yapılacaktır. Öğleden sonra derslerimiz devam edecektir. Aynı zamanda cumartesi günü katılacağımız halk oyunları yarışmasının provası ilimizde cuma günü öğleden sonra yapılacaktır. Prova için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Yarın bununla ilgili olarak öğrencilerimizi bilgilendireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder