13 Nisan 2018 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz ders öğrendiğimiz mikroskop ve mikroskobun gelişimi konusunu tekrar ettik. Mikroskobik canlılarla ilgili yaptığımız çalışmları ders defterindeki notlarımızdan tekrar ettik. Geçtiğimiz ders hazırladığımız kirli suda, bahçedeki çeşmenin etrafında birikmiş suda ve saksı suyunda mikroskobik canlıları görememiştik. Yaprak incelemiştik. Bugün yoldaki biirikmiş ve yosunlaşmış suyu inceledik. Birkaç tane mikroskobik canlı görebildik. Öğrencilerimiz bu canlıları tek tek incelediler. İlerleyen günlerde farklı şekillerde hazırlanmış kirli suları incelemeye çalışacağız. Bugün de istediğimiz gibi bir sonuç alamadık. Mikroskobik canlıların yararları ve zararlarını kavramaya çalıştık. Morpakampüsten çalışma etkinliklerini yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematik yaptık. Ondalık kesirleri karşılaştırma konusuna çalıştık. Doğal sayılarda basamaklarına göre karşılaştırma konusunu tekrra ederek ondalık kesirlerde karşılaştırma konusuna giriş yaptık. Basamaklarına göre ondalık kesirleri karşılaştırdık. Kesir modelleri ile eşit olacak bazı kesirleri gösterdik. Örneğin; 0,7 ile 0,70 kesirleri arasındaki ilişkiyi kesir modelleri çizerek kavramaya çalıştık. Konuyla ilgili alıştırmalar yaptık. Ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında rehberlik çalışması yaptık. Sorumluluklarımız ve davranışlar konusu ile ilgili değerlendirme yaptık. Hafta içi bazı öğrencilerimizde bu konuda sorunlar olduğunu gözlemlemiştim. Bugün olumsuz durumlar üzerinde durduk. Sınıfça gerekli değerlendirme çalışmasını yaptık.

Beşinci dersimizde zeka oyunları oynadık.

Öğleden sonra ilde toplantım olduğu için dersi Mete öğretmenimiz yaptı. Cuma günleri son saat serbest oyun etkinliği yapıyorduk. Öğrencilerimiz temel ısınma hareketlerinden sonra serbest oyun etkinliğini yapmışlar.

Yarın 14.00'da tekvando çalışması yapılacaktır. Yarın ve pazar günü akıl ve zeka oyunlarının Türkiye şampiyonası ilimizde yapılacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder