2 Kasım 2018 Cuma

N - n Sesi Çalışması (30 Ekim - 02 Kasım)

Bu hafta için 2 harf öğretimini yapacaktım. Fakat pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı olması sebebiyle n sesinde özellikle dikte çalışmasında istediğimiz seviyeye gelemedik. Bu yüzden bu haftayı n sesine ayırarak tamamladık. Öğrencileirmizin büyük bir kısmı ses birleştirme mantığını kavramaya başladı. Diğer öğrencilerimizle bireysel çalışmlar yapmaya devam ediyoruz. Ses birleştirme mantığını kazanan öğrencilerimizin hızlanması için bol bol okuma çalışması gerekiyor. Okulda ve ev çalışmlarında bu kazanıma büyük bir zaman ayırıyoruz. Öğrencilerimiz ne kadar çok okuma yaparsa hızlanma çabuk olacaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren ikişer ses öğretimine başlayacağız.

Matematikten ritmik sayma konusuna devam ediyoruz. Rakamların yazılışı ile ilgili çalışmaları tamamladık. Ders kitabından ve çalışma kağıtlarından ritmik sayma çalışmları yapıyoruz. Bir taraftan da toplama ve çıkarma işlemlerini sözel olarak öğrencileirmize hissettirmeye çalışıyorum. Bunun için kitaplardaki görselleri kullanıyoruz. Örnek problemler üzerinden toplama ve çıkarma işleminin mantığını kavramaya çalışıyoruz. Ritmik sayma konusuna bir süre daha devam edeceğiz. Daha sonra onluk birlik konusuna başlayacağız.

Hayat bilgisinden okul teması ile ilgili konuların tekrarını soru cevaplar ile yapıyoruz. Sorumluluk, arkadaşlık ilişkileri, kurallar ile ilgili öğrencileirmizle sohbet havasında ders işliyoruz.

Görsel etkinlikler ve serbest etkinlikler dersinde yaptığımız çalışmları sinifimegitim instragram sayfasından takip etmenizi tavsiye ederim. Yapılan görsel etkinliklerin şablonlarını sinifimegitim görsel etkinlikler sayfasında paylaşıyorum.

Oyun dersinde spor kültürüne temel ısınma hareketlerine devam ediyoruz. Temel ısınma hareketlerinden sonra öğrencileirmizle oyun etkinliği yapıyoruz.

1 yorum:

  1. çok güzel çalışmalar var. paylaştığınız için çok teşekkür edrim. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil