9 Kasım 2018 Cuma

O - o Ve M - m Sesi Çalışması (05 - 09 Kasım)

Geçtiğimiz haftaya kadar harf öğretimi ile ilgili her hafta bir harf çalışıyorduk. Bu haftadan itibaren 2 harf çalışmaya başladık. Çarşamba gününe kadar o sesini çalıştık. Perşembe ve cuma günü m sesini çalıştık. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı harf birleştirme mantığını kavradılar. Sürekli okuma çalışmlarıyla okuma hızını artırmaya çalışıyoruz. Ev için verdiğim çalışmlar genellikle hızlı okumaya yönelik çalışmalardır. Dikte çalışmalarında hızlanmaya başladık. Dikte ile ilgili bazı öğrencilerimiz zorlanmaktadır. Bireysel çalışmalarla öğrencilerimizin eksiklerine gidermeye çalışacağız. Harf öğretimi ile ilgili ekstra farklı bir etkinlik yapmadık. Öğrencilerimiz harf öğretimindeki sıralamayı da kavradılar. Sınıfta öğrencileirmiz çalışma kağıtlarından dersi işlerken bireysel olarak çalışmalara ağırlık veriyorum. Sınıfta yaptığımız çalışma kağıtlarına ve ev etkinliklerine 1. sınıf dosyalar sayfasından ulaşabilirsiniz. Sayfayı güncellemeye devam ediyorum.

Hayat bilgisinden genel tekrar çalışmaları ile okul temasını işlemeye devam ediyoruz. Bireysel farklılıklara saygı ile ilgili "Çirkin Ördek Yavrusu" masalı üzerinden çalışma yaptık. Youtubedan Adisebaba kanalını masallar konusunda takip etmenizi öneririr. İçeriği kalitelidir.

Matematikten ritmik saymalar konusuna çalışmaya devam ediyoruz. Şimdilik ders kitabı üzerinden etkinlikleri yapıyoruz. Bu hafta içinde ders defterine çalışma yapmaya başlayacağız konuyla ilgili.

Görsel etkinliklerden Böcekler kes yapıştır etkinliğini ve Atatürk silueti etkinliğini yaptık. Çalışmaların detayına sinifimegitim instagram sayfasından ulaşabilirsiniz. Görsel etkinlikler ile ilgili öğrencileirmizin yaptıkları bütün çalışmları instagram sayfasından paylaşıyorum. Takip etmenizi öneririm. Görsel etkinliklerin şablonları sinifimegitim görsel etkinlikler sayfasındadır.

Oyun dersinde spor kültürüne çalışmaya devam ediyoruz. Temel ısınma hareketleri koşu çalışmları nesne kontrolü gerektiren hareketler vs. çalışmlardan sonra öğrencileirmizle oyunlar oynuyoruz. Erkek öğrencilerimiz genellikle futbol oynamayı tercih ederken kız öğrencilerimiz yakan top oynuyorlar.

Önümüzdeki hafta içi okulumuz rehber öğretmeni ile birlikte veli eğitimi çalışmlarına başlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmaların benzerleri ile veli eğitimlerini yapacağız.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. 1.sınıf etkinlikler ve dosyalar sayfasındadır.

      Sil
  2. Dosyayı nerden indirecegiz

    YanıtlaSil
  3. 1.sınıf etkinlikler ve dosyalar sayfasında en alt bölümde çalışmalar mevcuttur.

    YanıtlaSil