16 Kasım 2018 Cuma

U - u Ve T - t Sesi Çalışması (12 - 16 Kasım)

Harf öğretimi ile ilgili olarak haftalık ikişer harf vermeye devam ediyorum. Geçtiğimiz hafta o ve m seslerini çalışmıştık. Bu hafta çarşamba gününe kadar u sesini çalıştık. Perşembe ve cuma günü t sesini çalıştık. Şu anda iki öğrencimiz dışında ses birleştirme mantığı öğrenildi. Hız ile ilgili sorunumuzu zaman içinde hızlı okuma metinleri ile çözmeye çalışacağız. Dikte çalışmasında da özellikle uzun kelimelerde sorunumuz oluyor. İki heceli kelimeleri yazmayla ilgili sorun kalmadı. Bu hafta da iki harf vereceğim. 2. grup harfler bittiğinde dikte çalışmasına daha fazla ağırlık verecek harf öğretimini ilk dönem tamamlayacağım. Öğretmen arkadaşlarımıza tavsiye olarak ev çalışması olarak verdiğiniz okuma metinlerini veya okuma kitaplarını mutlaka ilk derste okutunuz. Okutma çalışmasını diğer öğrencilerin takip etmesini sağlayarak yaparsanız daha etkili oluyor. İlk dersin 10 dakikasında takip ederek okuma çalışması yaptırıyorum.

Matematik dersinden ritmik saymalar konusuyla ilgili çalışmlar yapmaya devam ediyoruz. Çalışma kağıtları üzerinden yaptığımız etkinliklerde zaman zaman toplama ve çıkarma işlemleri de yapıyoruz. Ayrıca matematik defterine uzun zamandır çalışma yapmamıştık. Bu hafta ritmik saymları ve abaüs çizme, abaküsteki boncuk sayılarını belirleme gibi etkinlikler yaptık. Önümüzdeki günlerde onluk birlik kavramına başlayacağız.

Hayat bilgisinden ilk tema ile ilgili çalışmlar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle okulistik sitesindeki filmler ve konu anlatımları ile pekiştirme çalışmları yapıyoruz. Soru cevaplar yaparak sohbet havasında konuları işlemeye çalışıyoruz.

Görsel etkinlikler ve serbest etkinlikler dersinde yaptığımız çalışmları sinifimegitim instagram sayfasından takip edebilirsiniz. Sinifimegitim instagram sayfası için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

https://www.instagram.com/sinifimegitim/

Hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı oyun dersilerini sınıfta yapmaya başladık. Dans etkinlikleri, sınıf içi oyunlar ve kodlama eğitimi ile ilgili çalışmlar yapıyorum. Kodlama eğitimi ile ilgili yapılan çalışmalara da sinifimegitim instagram sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca öğrencileirmiz serbest çalışırken q bitz ve equilibrio oyunları ile zaman geçiriyoruz. Bu hafta içi pentamino oyunun parçalarını velilerimizin yapmasını isteyeceğim. Önümüzdeki hafta bu parçalar tamamlandığında pentamino oyununu oynamaya başlayacağız. Pentamino oyunu için velilerimiz verdiğim taslağı mukavvaya çizip kesecekler. Öğrencileirmiz farklı renklere boyayıp getirecekler. Pentamino oyununun bulmaca bölümünü sınıfta çalışacağız.

2 yorum:

  1. içerikleri göremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.sınıf etkinlik ve dosyalar sayfasının en alt bölümünde gerekli olan çalışmalar mevcuttur.

      Sil