14 Şubat 2020 Cuma

Geometrik Cisimler - Okuduğunu Anlama - Tekrar Çalışmaları

Haftaya matematik dersinden yeni konuya geometrik cisimleri çalışmaya başlayarak başladık. Geçen hafta matematik dersinde toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili alıştırma ve problemler çözmüştürk. Genel tekrar çalışmaları yapmıştık. Bu hafta boyunca geometrik cisimleri çalıştık. Alıştırmalar ve problemler çözdük. Geometrik cisimler ile ilgili görsel materyallerden yararlandık. Günlük hayattan kullandığımız eşyaların hangi geometrik cisimlere benzediğini konuştuk. Geometrik cisimlerin özelliklerini kavramaya çalıştık. Açılımı verilen geometrik cisimleri oluşturmaya çalıştık. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindirin açılımlarından cisimleri oluşturduk. Koni ve küreyi çalıştık. Hazırladığım çalışma yapraklarından konuyla ilgili etkinlikler yaptık. Çalışmalara 2.sınıf dosyalar sayfasından ulaşabilirsiniz.

Türkçe dersinden ders kitabından Papatya ve Gelincik metni ile Muhteşem Güneş metnine çalıştık. Etkinliklerini tamamladık. Kelime anlamı konusunu tekrar ettik. Okuduğunu anlama çalışmaları yaptık.

Hayat bilgisinden Sağlıklı Hayat temasını değerlendirme çalışmalarını tamamlayarak bitirdik. Temada öğrendiğimiz konuları ders defterimizden tekrar ettik. Çalışma kağıtlarından temayla ilgili etkinlikler yaptık.

Beden eğitimi ve oyun dersinde spor kültürüne ve temel ısınma hareketleri ile fiziki antrenmanlar yapmaya devam ediyoruz. Halk oyunları ile ilgili öğrendiğimiz temel hareketlerin tekrarını yapıyoruz. Derslerimizin kalan bölümlerinde öğrencilerimizle öğrendiğimiz oyunları oynuyoruz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların ve marşların tekrarını yaptık. Görsel sanatlar dersinde verilen çizgisel bir şekilden yaratıcı görsel etkinlik çalışması yaptık. Kodlama çalışmasında eksikleri olan öğrencilerimiz serbest etkinlikler dersinde çalışmalarını tamamladılar. Ayrıca diğer serbest etkinlik dersinde okuma saati yaptık. Öğrencilerimiz Orman Çocuğu Mogli kitabını okudular. Kitabını tamamlayan öğrencilerimiz sınıf kütüphanesinden aldığı kitapları okudular.

Okul çıkışında Türkçe ve matematik dersinde genel tekrar çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca halk oyunlarında Harmandalı zeybeğini bitirdik. Gösteri düzenine çalışmaya başladık. Sıra ve çember düzeninde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şubat ayı çıkana kadar cumartesi günleri oryantiring çalışmaları yapmayacağız. Mart ayı ile birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. İlk etapta indoor çalışmalarımız olacak. Daha sonra okul bahçesi ile yarışlarımız olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder