21 Şubat 2020 Cuma

Geometrik Şekiller - Okuduğunu Anlama - Ulaşım Türleri Ve Araçları

Geçtiğimiz hafta matematik dersinde geometrik cisimler konusuna çalışmıştık. Bu hafta geometrik cisimlerden geometrik şekillere geçiş, geometrik şekillerin özellikleri konusuna çalıştık. Geometrik cisimleri kullanarak yüzlerinin hangi şekillerde olduğunu karşılaştırma yaparak belirledik. Yüzlerini kulllanarak ders defterimizi şekilleri çizdik. Çizdiğimiz şekillerin özelliklerini belirledik. Kare, dikdörtgen, üçgen ve çemberi detaylı olarak inceledik. Ders defterimize bu şekiller ile ilgili görsel etkinlikler yaptık. Geometri tahtasını kullanarak şekilleri oluşturduk. Ayrıca bu hafta içi toplama, çıkarma ve çarpma işlemi alıştırmaları yaptık. Problem çözme çalışması yaptık.

Türkçe dersinde okuma, anlama ve yorumlama kazanımlarını çalışmaya devam ediyoruz. 5N1K etkinlikleri yaptık. Ders kitabımızdaki dostluk konusunu çalıştık. Öğrencilerimiz bu metinle ilgili olarak görsel etkinlik yaptılar. Sırayla çizdikleri çalışmaları arkadaşlarına paylaştılar. Hazırladığım okuma metinleri ile aynı kazanımları pekiştirme çalışmaları yapmaya devam ettik. Dil bilgisinden öğrendiğimiz konuları tekrar çalışmaları yaptık.

Hayat bilgisi dersinde ulaşım türleri ve ulaşım araçları konusuna çalıştık. Ders kitabındaki yönergelere uygun olarak soru cevaplar yaparak konuyu çalıştık. Ulşaım araçları ile ilgili videolar izledik. İnteraktif ders videolarından etkinlikler yaptık. Ders defterimize konuyla ilgili olarak görsel çalışma yaptık. Öğrencilerimiz bu çalışma ile ulaşım araçlarını sınıflandırdılar. Ders kitabındaki bulmaca etkinliğini tamamladık.

Görsel sanatlar dersinde dostluk konulu resim etkinliği yaparal Türkçe dersi ile ilişkilendirdik. Serbest etkinlikler dersinde Bitirim Karınca filmini izlemeye devam ediyoruz. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşıları tekrar ettik. Beden eğitimi dersinde halk oyunları tekrar çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca öğrendiğimiz oyunları kalan zamanımızda oynamaya devam ediyoruz.

Okul çıkışında halk oyunları kursunda Harmandalı zeybeğinin çember ve çizgi halinde oyununa çalışıyoruz. Hatalı hareketler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Halk oyunları ile ilgili detaylı bilgiye youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz. Ankara yöresi Misket oyununun temel adımlarını youtube kanalında paylaştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder