21 Eylül 2018 Cuma

Çizgi Çalışmaları (17-21 Eylül)

Uyum haftasında öğrencilerimizle okulumuzun ve sınıfımızın kuralları ile ilgili çalışmalar yapmıştık. Bu hafta itibariyle öğrencilerimiz okulumuza uyum sağlamaya başladılar. Hafta içi veli toplantımızı yaptık. İlköğretim haftası sebebiyle okul çıkışlarında halk oyunu ekibi ile çalıştığımız için veli toplantımızı detaylı olarak yapamadık. Genel olarak öğrencilerimizin durumlarından bahsettik. Öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçları pazartesi gününe kadar giderilmelidir. Önümüzdeki haftadan itibaren harf öğretimine ve diğer derslerimize başlayacağız.

Bu hafta çizgi çalışmaları ile devam ettik. Boyama ve resim yapma çalışmaları yaptık. Çizgi çalışmaları ile ilgili internetten detaylı olarak çalışmalar bulabilirsiniz. Çizgi çalışmaları ile ilgili çalışma kağıdı hazırlamadım. İnternetteki klasik çizgi çalışmalarını yaptık. Kılavuz çizgili kağıda ekstra çalışmalar yaptık farklı olarak. Ayrıca basit boyama çalışmaları yaptık. Öğrencilerimize boyama çalışmalarını fazla veren biri değilimdir. Bu hafta yaptığımız boyama çalışmalarındaki amacımız verilen görseli doğru bir şekilde boyamaktı. Öğrencilerimiz kuru veya pastel boya kullanırken bastırarak ve keskin çizgilerle boyama yapıyorlar. Bu da haliyleçabucak yorulmalarına sebep veriyor. Bireysel olarak boyamanın nasıl yapılması gerektiğini göstermeye çalıştım. Bazı öğrencilerimiz boyaları kağıda bastırmadan çalışma yapmaya başladılar. Ayrıca resim yaparken sadece boya kullanılması gerektiği ile ilgili çalışmalar yaptık.

Hafta boyunca matematikten sayma çalışmaları yaptık. Uzamsal ilişkiler konusuna çalıştık. Morpakampüsten etkinlikleri tamamladık. Sınıfta konuyla ilgili drama çalışması yaptık. Matematik kitabımızdan konuyu tekrar edip etkinliklerini tamamladık. Hafta sonu bu konuyla ilgili olarak ev çalışması verdim. Çalışmaya etkinlikler sayfasından ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimizi müzik konusunda yetersiz buldum. Ali Baba'nın Çiftliği ve Kırmızı Balık şarkısı genel olarak biliniyor. Bunun dışında bildikleri farklı şarkı yok.Birkaç öğrencimiz dışında. Atatürk Çocukları ile şarkı öğretimine başladık. İstiklal Marşı'nı doğru okuma çalışmalarına başladık. Ayrıca Just Dance etkinliğinde Gummy Bear, Hayalet Avcıları gösterilerilerine çalışıyoruz.

Fon müziği eşliğinde bedensel ritim hareketleri çalışmaları yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin aynı anda ritmi yakalamalarıdır. İlk başta bu çalışmada zorlandılar. Zaman içinde alışacaklardır. İlerleyen yıllarda yapacağımız halk oyunları çalışmasının temelini bu bedensel ritim hareketleriyle vermemiz gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda bloga çalışmalarımızı günlük olarak yazıyordum. Bu sene yaptığımız çalışmalar önceki senelerin paralelinde olacağı için haftalık yazmaya çalışacağım. Çalışmaların linkini 1.sınıf etkinlikler ve dosyalar bölümünden bulabilirsiniz. Yaptığımız farklı çalışmaları yüklemeye devam edeceğim. Harf öğretimi sırasında blogta yüklü olan bitişik eğik yazı çalışmalarını güncelleyip tekrar yükleyeceğim. Zaman zaman öğrencilerimiz için ders videoları yükleyeceğim. Derslere ön hazırlık için blogu kullanacağım. Bu sene bu konuda yapacağım çalışmayı velilerimize anlattım. Velilerimiz gerek bilgisayardan gerekse telefondan bloga ulaşabiliyorlar. Örneğin, bu hafta içi matematikten uzamsal ilişkiler konusuna çalıştık. Bununla ilgili çalışma videoları yükleyeceğim. Velilerimize toplu mesajla bunu bildireceğim. Öğrencilerimiz bu şekilde tekrar veya derse ön hazırlık yapmış olacaktır. Bu şekilde çalışma yapmamın sebebi şudur: Günümüz teknoloji çağıdır. Öğrencilerimiz bilgisayar ve akıllı telefonlar ile büyüyor ve maalesef bu cihazlarla çok fazla zaman harcıyorlar. Velilerimizden bu sürenin sınırlı tutulmasını ve öğrencilerimiz tarafından bu cihazların verimli kullanılmasını istedim. Bu dönem bu uygulamayı deneyeceğim. Faydalı olacağını düşünüyorum. 

1 yorum: