5 Şubat 2018 Pazartesi

2. Dönem Başlar - Perspektif

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılının 2. dönemine bugün başladık. 2. dönemin tüm öğrencilerimize ve velilerimize ayrıca eğitim - öğretim sürecinde yerinin doldurulamayacağı öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. :)

 İlk iki dersimiz İngilizce idi. Tatil dönüşü ilk rehberlik çalışmamızı üçüncü dersimizde yaptık. Öğrencilerimizle tatil hakkında sohbet ettik. Tatilin değerlendirmesini yaptık. Öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikleri anlattılar. Tatil için çalışma alan öğrencilerimiz tamamladıkları çalışmaları teslim ettiler. Tatil için verdiğim kitapları anlatan öğrencileirmiz oldu. Değerlendirmeden sonra 2. dönem yapılacakk çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirme yaptık. Ders işlenişi, günlük çalışmalar ve kitap okuma ile ilgili çalışmalarımız ilk dönem olduğu gibi devam edecektir. 23 Nisan hazırlıklarımıza bu dönem ağırlık vermemiz gerekiyor. Gösteri grubunun seçimini bu hafta içi tamamlayacağız. 23 Nisan a kadar okul çıkışı seçilen gösteri grubu öğrencilerimizle çalışmalarımız olacaktır. Ayrıca cuma günleri de solo gösterisi için ayrı bir grupla çalışma yapacağız. 23 Nisan'dan sonra okul çıkışlarında derslerimizle ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Akıl oyunları ile ilgili yapılacak turnuva için öğrencilerimizle hafta sonları çalışmaya devam edeceğiz. Gerekli durumlarda hafta içi de bazı öğrencilerimizle akşam uygun saatlerde çalışma yapabiliriz.

Dördüncü dersimizde matematikten bölme işlemi konusunu tekrar ettik ve alıştırmalar çözdük.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerinden okuma ve anlama çalışması yaptık. Son dersimizde görsel etkinlik yaptık.

Görsel etkinlik dersimizde perspektif çalışmalarına başladık. Basit düzeyde çalışmalarla konuya giriş yaptık. Konuyla ilgili örnek çalışma inceledik. Bu çalışmayı yapmaya başladık.

Okul çıkışı halk oyunları çalışması yaptık. Öğrendiğimiz oyunların tekrarını yaptık. Gösteri grubunun seçimine başladık. Bu hafta öğrenci seçimini tamamlayıp önümüzdeki haftadan itibaren gösteri için hazırlanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder