12 Şubat 2018 Pazartesi

Üçgenler

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Cumartesi günü 12 başlayıp 4 saat sınıfımızdaki öğrencilerimizle mangala, q-bitz ve equilibrio oyunlarının çalışmalarını yaptık. Pazar günü öğretmenevinde 9 buçukta kahvaltı etkinliği düzenledik ve 11 de başlayıp 4 saat  sınıfımız ve 4/B öğrencilerimizle birlikte turnuvaya hazırlık çalışması yaptık. Bu oyunları sınıfımızdaki öğrenciler sürekli kendi aralarında oynuyorlardı. Diğer şubedeki öğrencileirmizle birlikte oynayarak seviyelerini değerlendirdiler. İlimizde yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlık süreci devam ediyor. Turnuvaya hazırlanan öğrencilerimize oyunları sırayla veriyorum. Kendi aralarında dönüşümlü olarak çalışma yapacaklar. Hafta sonları fırsat buldukça birlikte çalışmaya devam edeceğiz.








Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Yardımlaşma, saygı ve sevgi özellikle kul hakkı konularıyla ilgili öğrencilerimizle sohbet havasında rehberlik çalışması yaptık. Konuları günlük hayattan örneklendirdik.

Olumlu kişilik özellikleri, değerler, ahlaklı olma benim için derslerin her zaman önündedir. Bu kazanımlar ile ilgili sürekli çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ders kazanımları bir şekilde öğrencilerimize öğretilir.

Dördüncü dersimizde geçtiğimiz hafta çalıştığımız üçgenler konusunu tekrar ettik. Kenarlarına göre üçgenleri sınıflandırma çalışması yapmıştık. Bu dersimizde üçgenin iç açıları toplamı ile ilgili  basit düzeyde alıştırmalar yaptık. Kalan zamanımızda öğrencilerimize çizimi verilmiş üçgenlerin açılarını açı ölçer ile ölçmelerini istedim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde üçgenleri açılarına göre nasıl sınıflandırmamız gerektiğini kavradık. Eşkenar ve ikizkenar üçgenlerin kenar ve açı özellikleri arasındaki ilişkiyi kavramaya çalıştık. Konuyla ilgili defterimize not tuttuk.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık. Geçtiğimiz hafta tren yolu ile ilgili perspektif çalışmasına başlamıştık. Çalışmamıza kaldığımız yerden devam ettik. Direklerin basit düzeyde çizimlerini yaptık. Tren yolunun bir kısmını çizdik.

Okul çıkışı halk oyunu çalışmalarında tekrar çalışması yaptık. Kız öğrencilerimizle birlikte Harmandalı gösteri çalışmasını yaptık. Çalışma sonunda öğrencilerimizin kıyafet ölçülerini aldık. Yardımcı olduğu için değerli velimiz Rukiye öğretmenimize bu konuda teşekkür ederiz. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder