6 Şubat 2018 Salı

Geometrik Şekiller

İlk iki dersimiz din kültürü idi. Üçüncü dersimize ev çalışması olarak verdiğim çarpma işlemi problemlerinin bireysel ve sınıfça kontrolünü yaptık. Yapılamayan soruları tahtada yanıtladık. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde geometik şekiller konusuna başladık. Dört işlem konusu büyük ölçüde tamamladık sayılır. Geometrik şekiller konusu ile biraz rahatlayacağız. Geçtiğimiz senelerde öğrendiğimiz geometrik cisimler ve geometrik cisimlerden geometrik şekillere geçiş konusunu tekrar ettik. Öğrendiğimiz bilgileri hatırladık. Kare ve dikdörtgen şeklindeki günlük hayatta karşılaştığımız varlıklara örnekler verdik. Sınıfımızdaki geometrik şekillere örnek verdik. Sınıfımızın şeklini kullanarak köşelerini belirledik ve isimlendirdik. Şekilleri köşelerini nasıl isimlendireceğimizi ve nasıl okuyacağımızı kavramaya çalıştık. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk, görsel etkinlikler yaptık, şekillerin kenarlarının uzunluklarını cetvel ile ölçüp uzunluk sembolüyle gösterdik. Bugün verdiğim ev çalışması sınıfta işlediğimiz konuyla ilgilidir. Öncelikle öğrencilerimiz ders defterindeki konuyu tekrar edip çalışmalıdır. Bu hafta geometrik şekiller konusunu tamamlayıp çevre konusuna başlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde insan haklarından adalet ve eşitlik ünitesini tekrar ettik. Kaldığımız konudan dersimize giriş yaptık. Eşitlik ve adaletin sağlanması ile ilgili konuyu görsel okumalar yaparak çalıştık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu işledik. Günlük hayattan örnekler verdik. Olumsuz örnekleri olumlu hala getirmeyle ilgili alıştırmalar yaptık. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık. İstekli olan öğrencileirmizle zeka oyunları çalışmaları yaptık.

Okul çıkışı halk oyunu çalışmalarımız oldu. Şimdilik gösteri grubunu belirledik. 16 erkek ve 16 kız öğrencimiz gösteri grubunda yer aldılar. İlerleyen zamanlarda öğrenci sayısı ile ilgili değişiklikler yapılabilir. Şimdilik seçilen öğrencilerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder