13 Şubat 2018 Salı

Adaletin Sağlanması

İlk iki dersimiz din kültürü idi.

Üçüncü dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. Kalan zamanımızda insan haklarından adalet ve eşitlik ünitesi ile ilgili çalıştığımız konuları tekrar ettik. Günlük hayattan bazı kazanımlarla ilgili örnekler verdik. Geçtiğimiz hafta adaletin sağlandığı bir toplumdaki insanların yaşayışlarını ve hislerini çalışmıştık. Bugün adaletin sağlanmadığı bir toplumda insanların neler hissettiğini ve adaletin nasıl sağlanması gerektiğini konuştuk. Ders kirabındaki görsel adalet için uygun bir görsel değildi. Bu yüzden konuya kısa bir film ile giriş yaptık. Fatih Sultan Mehmet'in adaleti konusunda iki papaz hikayesinin filmini izledik. Konuyla ilgili soru cevaplar yaptık.

Dördüncü dersimizde adaletin ve eşitliğin olmadığı durumlarda neler hissedeceğimizi ve bu durumlar karşısında nasıl davranmamız gerektiğini konuştuk. Ders defterine konuyla ilgili not tuttuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematik ders ve çalışma kitabından kare, dikdörtgen ve üçgen konusuyla ilgili etkinlikleri tamamladık.

Son dersimizde zeka oyunları oynadık.

Okul çıkışı Harmandalı gösteri grubuna çalıştık. Harmandalı zeybeğinden Yunt Dağları zeybeğine geçişin nasıl olması gerektiğini öğrencilerimize gösterdik. Yumt Dağları zeybeğini çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder