22 Şubat 2018 Perşembe

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Kısa bir rehberlik çalışmasından sonra sosyal bilgiler dersine başladık. Teknoloji ünitesinin son konusunu bugün çalıştık. Teknolojik ürünlerin bilinçsizce kullanılmasının sonucunda ortaya çıkacak olumsuzluklar konusunu günlük hayattan örnekler vererek çalışmaya başladık. Ders kitabındaki görselleri inceledik. Görseller hakkında konuştuk. Kitaptaki örnek olayları okuyup yorumladık.

İkinci dersimizde sosyal bilgiler dersine devam ettik. Konuyla ilgili olarak ders defterimize görsel etkinlikler yaptık. Konu ile ilgili kısaca not tuttuk. Yarın ünite sonu değerlendirme çalışmalarını yapacağız. Ders defterlerinin görsellerini yarın paylaşacağım.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Ders ve çalışma kitabındaki çarpma işlemi konusunun alıştırmalarına başladık.Öğrencilerimiz çalışmalarını yaparken tahtada sırayla çarpma ve bölme işlemi alıştırmaları yaptık.

Dördüncü dersimizde Türkçe kitabındaki İzcilik metnini okuduk. Çalışma kitabındaki etkinlikleri öğrencilerimiz bireysel olarak çalıştılar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde İzcilik metninin çalışmalarına devam ettik.

Son dersimizde trafik yaptık. Geçtiğimiz hafta çalıştığımız trafik kazalarının nedenleri konusunu tekrar ettik. Trafikteki tehlikeler ve alınması gereken önlemler konusunu çalıştık. Ders kitabındaki görselleri inceleyerek konuyu çalıştık. Konuyla ilgili olarak günlük hayattan örnekler verdik. Ders defterimize konuyla ilgili olarak not tuttuk.

Okul çıkışı halk oyunu çalışmalarına devam ettik. Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeklerinin gösteri düzenine çalıştık. Cumaovası ve Kostak Ali zeybeklerine çalıştık. Gündoğdu zeybeğinin öğrenilen hareketlerini müzik eşliğinde çalıştık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder