19 Şubat 2018 Pazartesi

Paragraf Bilgisi - Çevre

İlk iki dersimiz İngilizce idi.Üçüncü dersimize hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Cumartesi günü akıl oyunları ile ilgili çalışma yapmıştık. Çalışmamız pazar günü de olacaktı ama hava şartlarından dolayı iptal ettik. Ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim.

Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Paragraf bilgisi konusuna bugün başladık. Uzun zamandır okuduğunu anlama metinleri üzerinde çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Derslerimizde biraz daha detaya girerek paragraflar üzerinden okuma, anlama ve yorumlama yapacağız. İlk önce Türkçe kitabındaki Yedi Göller metnini okuduk. Daha sonra her paragrafın hangi konuya değindiğini birer cümle ile ifade ettik. Paragraflardaki cümlelerin o konuyla ilişkili olduğunu kavramaya çalıştık. Paragraf bilgisi hakkında öğrencilerimizi kısaca bilgilendirdim. Paragraf ile ilgili soruların nasıl çözülmesi gerektiğini konuştuk. Konuyla ilgili olarak defterimize not tuttuk. Beş tane paragraf sorusunu defterimize yapıştırdık. Sonraki dersimizde bu paragraf sorularını detaylı olarak inceleyip çözümünü yapacağız. Öğrencilerimiz defterlerine bu şekilde farklı kalıplardaki paragraf sorularından oluşan etkinlikler yapıştırmaya devam edecek.

Öğleden sonraki dersimizde düzlemsel şekillerin çevresini hesaplamayla ilgili konuyu çalıştık. Kare ve dikdörtgenin çevresini bulmayla ilgili olarak dosya kağıtlarından oluşturduğumuz kare ve dikdörtgenlerin kenar uzunluklarını cetvel ile ölçtük. Daha sonra çevresini nasıl bulacağımızı konuştuk. Kısa ve uzun yollarla nasıl işlemler yapılacağını belirledik. Üçgenin çevresini bulma konusunu yarın çalışıp konuyla ilgili problem çözme yapacağız.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık.  Perspektif çalışması ile ilgili olarak başladığımız etkinliğin büyük bir bölümünü bugün tamamladık. Önümüzdeki derstte kalan kısmı tamamlayıp boyama çalışmasını yapacağız. Çalışmaların hepsi tamamladığında öğrencilerimizin etkinliklerinin görsellerini paylaşacağım. Çalıştığımız etkinliğin videosu;


Okul çıkışı halk oyunu çalışmasında gösteri etkinliğine devam ettik. Yunt dağları zeybeğinden sonraki çizgi haline gelişi çalıştık. Gündoğdu Zeybeği ve Kostak Ali Zeybeği'nin çalışmalarına devam ediyoruz. Oyunların mantığı oturuncaya kadar biraz zorlanacağız ama daha sonra sadece tekrar işimiz kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder