9 Şubat 2018 Cuma

Teknolojik Gelişmeler - Kütle Problemleri

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Okul çıkışı yapacağımız veli toplantısının öğrencilerimizi ilgilendiren bölümünü konuştuk. Kalan zamanımızda fen bilimlerinden kütle konusunu tekrar ettik. Öğrendiğimiz konuyu çalıştık.

İkinci dersimizde kütle konusunu ile ilgili problemler çözdük. Terazi, ağırlık birimleri, dara vb. kavramları içeren farklı türden soru örneklerini inceledik.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında sosyal bilgiler yaptık. Dün bilim ve teknoloji ünitesine giriş yapmıştık. Teknolojik gelişmeler ile ilgili günlük hayattan örnekler vererek konuya giriş yaptık. Ders kitabımızdaki teknolojik ürünlerin gelişim aşamalarını inceledik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık. Öğrencilerimize bu konuyla ilgili olarak araştırma ve sunum çalışması verdim. Seçtiklerini bir teknolojik ürünün geçmişten günümüze gelişim aşamasını içeren bir sunum hazırlayacaklar. Ders defterine konuyla ilgili not tuttuk.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında ve beşinci dersimizde matematik yaptık. Üçgenin iç açılarını bulma ve iç açıları toplamının 180 derece olduğunu kavrama ile ilgili kitabımızdaki etkinliği yaptık. Ders defterimize yaptığımız etkinliği yapıştırdık. Önümüzdeki hafta içi üçgende açı konusuna devam edeceğiz.

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık. Bazı öğrencilerimiz zeka oyunları oynadılar.

Okul çıkışı veli toplantısını yaptık. Özellikle seçmeli derslerin belirlenmesi, 23 Nisan gösterisi ve geziler konusunda konuştuk. Gezi olarak Çanakkale'yi planlamayı düşünüyoruz. Yeterli sayıya ulaşabilirsek diğer haftasında İstanbul gezisini yapacağız. 23 Nisan gösteri grubuyla ilgili şimdilik bir sorun yoktur. Seçmeli ders formaları pazartesi günü öğrencilerimizden mutlaka gönderilmelidir.

Yarın saat 12'de okulumuzda zeka oyunları ile ilgili çalışma yapacağız. Turnuvaya katılacak öğrenci grubunu da yavaş yavaş belirlememiz gerekiyor. Hafta içi bu konuda yeterli çalışma yapamıyoruz. Bu yüzden hafta sonları uygun saatlerde çalışma yapacağız. Öğrencilerimize çalışma yapacağımız günü ve saati önceden söyleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder