15 Şubat 2018 Perşembe

Üçgende Açılar

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Geçtiğimiz hafta teknolojik aletlerin geçmişten günümüze geçirdiği değişimler konulu isteğe bağlı araştırma çalışması vermiştim. Çalışmasını bilgisayar sunumu şeklinde hazırlayan Şevval'in hazırladığı çalışmayı inceledik. Öğrencilerimize bilgisayar sunumunun nasıl yapılacağını gösterdim. Ebrar'ın dosya kağıdına hazırladığı çalışmayı inceledik. Bu çalışmanın görsellerle desteklenmesi gerektiğini konuştuk. Kalan zamanımızda bu tür çalışmaların nasıl hazırlanması gerektiği hakkında öğrencilerimize bilgi verdim.

İkinci dersimizde teknolojik aletlerin yaşamımızı nasıl kolaylaştırdığı ile ilgili konuyu ders kitabındaki yönergelere uygun olarak çalıştık. Günlük hayattan konuyla ilgili örnekler verdik. Görselle okumalar yaparak geçmişle günümüzü karşılaştırdık. Ders defterine konuyla ilgili not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Ders defterimize üçgende açılar ile ilgili örnek sorular çözdük. Soru yapısıyla birbirinden farklıydı. Ev çalışmasını öğrencilerimiz yaparken mutlaka ders defterindeki konuyu çalışmalıdırlar.

Dördüncü dersimizde Türkçe yapacaktık fakat bazı öğrenci davranışlarından dolayı rehberlik çalışması yapmak zorunda kaldık. Zaman geçtikçe öğrencilerimizde karşılaşmadığımız sorunlar oluyor. Aslında bizim için büyütülecek sorunlar değil ama onlar için bu sorunlar büyük ve çözülmesi gereken sorunlar. Öğrenci davranışları ve arkadaşlık üzerine rehberlik çalışması yaptık.

Öğleden sonraki iki derse girmedim. İlimizde yapılan zümre toplantısına katıldım.

Okul çıkışı kız öğrencilerimiz halk oyunu çalışmasına kaldılar. Kız öğrencilerimiz için yeni oyun çalışması başladı. Yarın solo çalışmasına (Gündoğdu Zeybeği) başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder