16 Şubat 2018 Cuma

Hacim Problemleri

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Kalan zamanımızda ev çalışmalarının kontrolünü sınıfça yaptık. Üçgende açılar konusu ile ilgili soruların çözümlerini yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz derste hacim konusunu çalışmıştık. Kütle ve hacim konusunun tekrarını soru cevaplarla yaptık. Kütle konusunda problemler çözmüştük. Hacim konusu ile ilgili defterimize farklı tarz sorulardan oluşan etkinlikleri yapıştırdık. Soruların çözümlerini yaptık. Sorularla ilgili farklı çözüm yollarını kavramaya çalıştık. Maddeyi tanıyalım ünitesi ile ilgili önümüzdeki hafta gelen tekrarı yapıp üniteyi tamamlayacağız. Defter görsellerinin paylaşımını önümüzdeki hafta yapacağım.

Dördüncü ve beşinci dersimizin bir kısmında sosyal bilgiler yaptık. Teknoloji konusu ile ilgili çalışmlarımız devam ediyor. Çalıştığımız konuların tekrarını yaptık. Ders kitabındaki bazı teknolojik aletlerin doğadan esinlenerek nasıl icat edildiğini inceledik. Bu Benim Eserim çalışmalarından öğrencilerimize örnekler gösterdim. Örnek videolar izleyerek yapılan çalışmaların hangi ihtiyaçlara veya sorunlara yönelik olduğunu konuştuk. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Bir ürün ortaya çıkarmak için neler yapılması gerektiğini sıralayık. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Öğrencilerimiz bu konuyla ilgili bireysel veya grup oluşturarak bir ürünü nasıl tasarlayacaklarını çalışacaklar. Bunun için gerekli yönergeyi öğrencilerimize anlattım. Zaman zaman çalışmaları hakkında beni bilgilendirecekler. Gerekli yönlendirmeleri ve düzenli çalışma planıyla öğrencilerimiz düşündükleri ürünü tasarlayacaklar ve sınıfa sunucaklar.

Beşinci dersimizin kalan zamanında haftanın değerlendirmesini yaptık.

Son dersimizde  serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı seçtiğimiz öğrencilerle Gündoğdu Zeybeği ni çalışmaya başladık. Bu öğrencilerimiz arasından hem bu zeybek için hem de Kostak Ali Zeybeği için seçim yapacağız.

Yarın 12.00 de equilibrio ve q-bitz oyunlarından turnuvaya katılacak öğrencilerimizle çalışma yapacağız. Bu öğrencilerimiz 12.00 liseye geleceklerdir. Çalışmanın ardından tekvando kursu yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder