15 Ekim 2020 Perşembe

Sayıları En Yakın Onluğa Ve Yüzlüğe Yuvarlama (3.Sınıf)

   "Sayıları onluğa ve yüzlüğe yuvarlama çalışmaları niçin yapılır?" Öğrencilerimize bu soruyu sorarak beyin fırtınası yapıyoruz. Günlük yaşantımızda sayılar bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Özellikle market, pazar gibi yerlerde alışveriş yaparken sayıları onluğa veya yüzlüğe yuvarlayarak toplama, çıkarma işlemleri yaparız. Harcamamızı tahmin ederiz. Öğrencilerimizle bu kazanım niçin önemli ve nerelerde kullanacağımızı çalıştıktan sonra nasıl onluğa ve yüzlüğe yuvarlama yapıldığını çalışıyoruz. 
   Bunun için sayı doğrusu yöntemini kullanabilirsiniz. 2.sınıfta sayı doğrusunu ip kullanarak modelleyip bu şekilde yuvarlama işlemini göstermiştir. Etkili bir yöntemdir tavsiye ederim. 
   Mantığı kavrayabilmesi için öğrencilerimizin sayı sayma becerisine hakim olması gerekmektedir. Yani verilen bir sayı hangi onluklar arasında veya hangi iki yüzlüğün arasında olduğunu kavrayabilmelidir. Bu kazanımı yapan öğrenciler tekniği öğrendikten sonra basit bir şekilde onluğa ve yüzlüğe yuvarlamayı yapabiliyorlar.
  Öğrencilerimize aşağıdaki görseldeki çalışma kağıdını dağıttım. Poşet dosya içine koyup tahta kalemi ile öğrencilerimizin elinde onluğa ve yüzlüğe yuvarlama etkinliği olmuş oldu. Etkinliğin üzerinde gerekli açıklamalar vardır. Aşama aşama yapılan bir iki örnek çalışmadan sonra öğrencilerimiz üç basamaklı sayıları onluğa ve yüzlüğe kolaylıkla yuvarlayabildiler. Çalışma kağıtları görsellerin altındadır . Birkaç güne kadar instagram sayfamıza çalışma nasıl yapılır? Öğrencilerimizin anlatımı ile video çalışmasını yükleyeceğim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder