15 Ocak 2023 Pazar

Okuma Yazma Öğretimini Tamamladık

Aralık sonu itibariyle ses öğretimini tamamlamıştık. Öğrencilerimizin hepsi ses birleştirme mantığını kavrayıp okuma kazanımını edinmişti. Son grup seslerin yazılışı ile ilgili yaptığımız çalışmaları da bu hafta bitirdik. Dönemin başında büyük boy çizgili defter ile başlamıştık. İlk birkaç hafta öğrencilerimiz biraz zorlansa da çizgili defter ile başlamanın büyük faydasını gördük. Sınıfımızda defter düzeniyle ilgili sorun yaşayan öğrencimiz olmadı. Yazı düzenine dikkat etmesi gereken bir iki öğrencimiz dışında defterlerimiz beklentimin üzerinde güzel ve düzenli ilerledi. Önümüzdeki günlerde defterlerimizle ilgili görseller paylaşacağım. Artık okuma hızlandırma ve okuduğunu anlama çalışmalarına yoğunluk vereceğiz. Ayrıca okuduğunu anlama sorularını yanıtlama çalışmalarını dikte çalışmaları ile birleştirerek devam ediyoruz.

Matematik dersinde bu hafta çıkarma işlemine başladık. Çıkarma işleminin anlamı üzerinde durduk. Alıştırmalar yaptık. Toplama ve çıkarma işlemi problemleri kurmaya çalıştık. Pekiştirme çalışmaları yaparak toplama ve çıkarma işlemlerini pekiştirmeye devam edeceğiz. Toplama ve çıkarma işleminin ön hazırlık çalışması ritmik saymalardır. Ritmik saymaya hakim olan öğrencilerimiz işlemleri hızlı bir şekilde yapmaktadır. Matematik dersinde kullandığımız defter büyük boy kareli defterdir. Genelde etkinlik yapıştırmaları yaparak defterimizi kullanıyoruz. İkinci dönem biraz daha yazı çalışmalarına yoğunluk vererek kareli defter kullanımını da pekiştireceğiz.

Görsel etkinlik çalışmalarımız boyama-kes yapıştır etkinlikleriyle devam ediyor. Oyun dersimizde parkur çalışmaları yaparak hız, dengeleme, zıplama vb. kazanımlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarı ve halk oyunları çalışmaları ile devam ediyoruz. 

Görsel sanatlar dersinde çalıştığımız "Fener" etkinliğini öğrencilerimiz severek yaptı. Çalışmanın şablonuna görsel sanatlar sayfasından da ulaşabilirsiniz.
Çalışmanın şablonuna ulaşmak için TIKLAYINIZ!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder