2 Haziran 2017 Cuma

Alan Hesaplama

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Haftanın değerlendirmesini yaptık. Bireysel olarak ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. Kalan zamanımızda öğrencilerimiz matematik için yapacakları etkinliğin ön hazırlığına çalıştılar.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden bilgi ve iletişim teknolojisi konusuna çalıştık. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak hazırladığım sunum yardımı ile konuyu çalıştık. Defterimize görsel etkinlik ve gerekli not tutma çalışmasını yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten alan hesaplama konusuna çalıştık. Morpakampüsün konu anlatımına uygun olarak derse giriş yaptık. Öğretmen masasının yüzeyini dosya kağıdı ve not kağıdı ile kapladık. İki farklı çalışma arasındaki ilişkiyi, benzerlik ve farklılıkları kavramaya çalıştık. Yüzeyin alanını kapladığımız kağıt sayısını nasıl bulacağımızı açıkladık. Daha sonra farklı şekiller üzerinden alan hesaplamaları yaptık. Defterimize kısaca bilgi notunu yazıp görsel etkinlikleri yapıştırdık. Bu etkinlikler üzerinden alan hesaplamaları yaptık. Kare ve dikdörtgenin alanını bulmayı öğrendik. Örnek sorular üzerinden çevre hesaplama ve alan hesaplama çalışmaları yaptık.

Beşinci dersimizde öğrencilerimiz serbest çalışma yaptılar. Öğrencilerimiz çalışmalarını yaparken bireysel olarak kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaptık.

Öğleden sonraki dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Tekvando çalışması bugün 17.30'da, cumartesi günü 12.00'da yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder