7 Haziran 2017 Çarşamba

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde dönemin son hayat bilgisi konusunu çalıştık. Karşılıklı bağımlılık konusunu çalışarak hayat bilgisi konularını bitirdik. Ekmeğin yapımında emeği geçen kişilerin kimler olduğu ve hangi aşamalarda görev aldıklarını konuşarak derse giriş yaptık. Daha sonra insanların farklı ihtiyaçları olduğunu bu ihtiyaçları doğrultusunda farklı meslek grupları ortaya çıktığını kavramaya çalıştık. Bireylerin toplum ve çevre ile nasıl etkileşim halinde olduğu konuştuk. Morpakampüsten konuyuçalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize not tuttuk.

Üçüncü dersimizde öğrencilerimiz dört işlem alıştırmaları yaparken matematik ve hayat bilgişsi defterlerinin kontrolünü bireysel olarak yaptık. Hayat bilgisi ve matematik defterlerini 2. sınıfın başından beri kullanıyoruz. Hayat bilgisi dersi önümüzdeki sene olmayacağı için bu deftere devam etmeyeceğiz. Fakat öğrencilerimizi için ilkokul anısı olarak kalacak. Çünkü bayağı emek verdik bu defterleri oluşturabilmek için.Bu konu hakkında gerekli açıklamaları öğrencilerimize yaptık.

Dördüncü dersimizde okulumuzun ön bahçesinde yakan top oynadık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde öğrenci ürün dosyasının değerlendirmesi yaptık. Geri dönüşüm için ders kitaplarını topladık. Sınıf kütüphanesini ve panoları düzenledik. Önümüzdeki sene farklı bir sınıfa geçeceğiz. Bu yüzden gerekli olan sınıf eşyalarımızı toparladık.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder