15 Şubat 2019 Cuma

Çizgili Ve Kareli Deftere Yazı Çalışması

Geçtiğimiz hafta çigli deftere geçiş çalışmları yapmıştık. Hazırladığım çizgili deftere geçiş şablonları ile ön hazırlık yapmıştık. Bu hafta çizgili deftere ve kareli deftere başladık. Kareli defteri 1.dönem de kullanıyorduk. Sadece sayıları ve işlemleri yazdığımız deftere bu hafta problem yazıp çözme çalışması yaptık.

Türkçe dersinde okuduğunu anlama çalışmları yaptık. Türkçe kitabındaki metinlere başladık. İlk iki metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmasını tamamladık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleri alıştırması yapıyoruz. Ayrıca toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili problem çözme çalışması yapmaya başladık.

Ders defterlerimizden bazı çalışmalar;

Hayat bilgisinden aile temasından konuları çalışmaya devam ediyoruz. Konularla ilgili ders defterine görsel yapıştırma yaparak kısaca not tutma çalışması yapıyoruz.

Görsel etkinliklerden sulu boya ve pastel boya çalışmaları yapıyoruz. Çalışmaları sinifimegitim instagram sayfasından takip edebilirsiniz. Ayrıca kes yapıştır etkinliklerinin şablonlarını sinifimegitim görsel etkinlikler sayfasından indirebilirsiniz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz. Just dance kids gösterilerine çalışıyoruz.

Oyun dersinde hava şartları iyi olursa spor kültürü ısınma hareketleri ve temel halk oyunu figürlerine çalışıyoruz. Olumsuz hava durumlarında sınıfta akıl ve zeka oyunları oynuyoruz.

Bu hafta içi akıl ve zeka oyunları turnuvasının okul elemesini yapacağız. Öğrencilerimiz katıldıkları oyunlardan okul elemesine katılacaklardır. 1.olan öğrencilerimiz ilde okulumuzu temsil edeceklerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder