16 Mart 2019 Cumartesi

Temel Yazma Bilgisi - Anlam - Problem Çözme

Geçtiğimiz iki hafta boyunca blogta dosya paylaşımı dışında güncelleme yapmamıştım. Geçtiğimiz iki hafta boyunca Türkçe dersinde okuma, okuduğunu analam, 5N1K etkinlikleri ile ilgili çalışmalar yaptık. Türkçe kitabından zaman zaman metin çalışmları yapıyoruz. Fakat daha çok kendi hazırladığım metinler üzerinden Türkçe dersini işliyorum. Takip ederek okumalar, metin anlattırma, metni canlandırma çalışmaları yaparak anlam bilgisini öğrencilerimize kavratmaya çalışıyorum. Ders defterine şiirler dikteleri yapıyoruz. Yazdığımız şiirin içeriğine uygun olarak görselleştirme çalışmaları yapıyoruz.

Hayat bilgisinden konuları önem sırasına göre kendi hazırladığım planlama doğrultusunda çalışıyoruz. Morpakampüs ve okulistik sitelerinin animasyonları ile konuları destekleyerek günlük hayattan örnekler vererek soru cevaplar yaparak konuları çalışıyoruz. Ders defterine görsel içerikli etkinlikler yapıştırarak not tuttuyoruz.

Matematikten toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili problem çözme çalışmaları yapıyoruz.İki aşamalı problem çözme çalışmları üzerinde durduk geçtiğimiz hafta boyunca. Paralarımız konusunu tamamladık. Zaman zaman bu konuyu problem çözme çalışmalarında tekrar ediyoruz. Toplama işleminde verilmeyen toplananı bulma konusunu çalıştık. Problem kurma çalışmları yaptık.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıları tekrar etmeye devam ediyoruz. Just Dance Kids etkinlikleir ile dans çalışmaları yapıyoruz. 23 Nisan için küçük bir gösteri hazırlıyoruz. Bunun için serbest etkinlikler dersimizin bir kısmını bu çalışmaya ayırmaya başladık.

Görsel sanatlar dersinde pastel ve sulu boya çalışmları, kes-yapıştır çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Özellikle sulu boyada öğrencilerimiz iyi bir düzeye gelmeye başladılar.

Görsel sanatlar dersinde çalıştığımız etkinliklere, sınıf içindeki farklı diğer etkinliklere, ders defterlerinin görsellerine ulaşmak için sinifimegitim instagram sayfasını takip edebilirsiniz. Blogta görsel içeriği paylaşmam zaman aldığı için instagram sayfasını daha çok kullanmaya başladım.


Beden eğitimi ve oyun dersinde spor kültürüne çalışmaya devam ediyoruz. Dersimize mutlaka temel ısınma hareketleri ile başlıyoruz. Fiziki etkinlikler için gerekli olan bilgilendirmeleri soru cevaplar yaparak çalışıyoruz derse başlamadan. Yapılması gereken çalışmalar bittikten sonra serbest oyun etkinlikleri yapıyoruz. Öğrencileirmiz istedikleri oyunu oynuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder