23 Mart 2019 Cumartesi

Çanakkale Şehitleri - Kesirler - Pamuklu Ağaç

Bu haftanın her gününü dolu dolu geçirdik. Geçtiğimiz hafta İstiklal Marşı ile ilgili etkinlikler yapmıştık. Bu haftaya Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri ile başladık. Çanakkale ile ilgili görseller ve kısa animasyon filmler izledik. Dönem hakkında öğrencilerimizin anlayabileceği şekilde bilgilendirme yapmaya çalıştım. Seyit Onbaşı ve Mustafa Kemal hakkında konuştuk. Görsel etkinlik ve Çanakkale Şehitler Anıtı'nın maketini hazırladık.

Matematik dersinde problem çözme çalışmları yaptık. Kesirler konusuna çalıştık. Kesirler konusunu elmalar üzerinden bütün-yarım-çeyrek ilişkini görselleştirerek çalıştık. Ders defterine görsel etkinlik yaptık. Bütün-yarım-çeyrek ifadeleri ile ilgili problem durumlarına çalıştık. "2 bütün elma kaç yarım elma eder?, 6 yarım elma kaç bütün elma eder?" gibi soru çeşitlerine çalıştık.

Hayat bilgisinden çevremizdeki bitkiler konusuna çalıştık. Bitkilerin hayatımızdaki öenmi üzerinde konuştuk. Bitkilerin ihtiyaçları konusuna çalıştık. Ders defterine konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık. Fasulye ve nohut çimlendirme çalışması yaptık. Ayrıca öğrencilerimize bu konuyu destekler nitelikte aile etkinliği verdim. Uzun sürecek bu etkinlikte öğrencilerimiz aileleri ile birlikte bahçe işleri ile zaman geçirecektir. Güvenli ve güvensiz alanlar konusuna çalıştık. Güvenli oyun alanlarının nereler olacağını belirledik. Bu konu ile ilgili de ders defterine görsel etkinlik hazırladık.

Türkçe dersinde her gün ev çalışmasının okuma ve anlama çalışmalarını ilk dersimizde yapıyoruz. Türkçe kitabından metinleri okuyup etkinliklerini çalışıyoruz. Dil bilgisi konularından yazım üzerine fazlaca durmaya çalışıyoruz. Bunun için bolca dikte çalışmları yapıyoruz. Dikte çalışmlarının bir kısmını hayat bilgisi konularında yapıyoruz.

Serbest etkinlik ve beden eğitim derslerinde 23 Nisan gösterisine çalışıyoruz. Dersleri sırayla bu etkinlik için kullanıyoruz. Serbest etkinliklerin bir kısmında akıl ve zeka oyunları oynuyoruz. Beden eğitim dersinde temel ısınma hareketlerine çalışıyoruz. Serbest oyun etkinliği yapıyoruz. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz.

Hafta içi yapılan çalıştığımız etkinliklerden bazılarının görselleri;




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder