5 Nisan 2019 Cuma

Okuduğunu Anlama - Zaman Kavramı

İki haftadır blog güncellemesi yapmadım. Fakat 1.sınıf dosyalarına çalıştığımız etkinlikleri yüklemeye devam ettim. İki hafta boyunca çalıştığımız konuları özetlemek istedim.

Hayat bilgisi dersinden konulara çalışmaya devam ediyoruz. Ders kitabındaki sıralamadan çok senenin başında belirlediğim öncelikli konulara ağırlık vererek dersimizi işliyoruz. Konuları daha çok okulistikten takip ederek soru cevaplar ile çalışıyoruz. Ders defterine konuyla ilgili görsel etkinlik yapıp kısaca not tuttuyoruz. Bu hafta içi işlediğimiz konularla ilgili değerlendirme çalışmaları yaptık.

Türkçeden okuma ve kendini sözlü ve yazılı olarak ifade etme kazanımlarına ağırlık vererek ilerliyoruz. Ders kitabındaki metinleri çalışıyoruz. Her gün ilkd dersimizde verdğim ev çalışmasının etkinliklerini yapıyoruz. Takip ederek okuma, anlatma, 5N1K sorularını yanıtlama, kendini yazılı olarak ifade etme, okuduğunu yorumlama kazanımlarına uygun etkinlikler yapıyoruz. Sözcük bilgisi konusuna çalıştık. Sözcükleri alfabetik olarak sıralama yaptık. İlerleyen günlerde sözlük kullanmaya başlayacağız. Şimdilik sıralama konusunu pekiştirme çalışmaları yapıyoruz. Zıt anlamlı kelimeler ile ilgili etkinlikler yaptık. Önümüzdeki hafta içi ders defterine konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapacağız.

Matematikten toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yapıyoruz. Toplama ve çıkarma işlemi problemleri çözüyoruz. Zaman kavramına başladık. Tam ve buçuklu saati okuma çalışmları yaptık. Görsel etkinlik ile konuyu destekledik. Saat modeli hazırladık. Bu model üzerinden tam ve buçuklu saatleri okuduk. Geçmiş konuları tekrar amacıyla değerlendirme çalışmları yapıyoruz.

Müzik dersinden öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz. 23 Nisan için kısa bir gösteri hazırlıyoruz. Serbest etkinlikler ve müzik dersimizi bu çalışmaya ayırıyoruz.

Görsel etkinliklerde sulu boya ve kes yapıştır etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Çalışmları sinifimegitim instagram sayfasında paylaşıyorum. Görsel etkinlikleri instagram sayfasından takip edebilirsiniz. Ayrıca çalışmların taslağını görsel etkinlikler sayfasından edinebilirsiniz.

Beden eğitimi ve oyun dersinde temel spor eğitimine devam ediyoruz. Temel ısınma hareketlerinden sonra oyunlar oynuyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda hayat bilgisinden çalıştığımız bitkilerin ihtiyacı konusu için fasulye ve nout çimlendirme etkinliği yapmıştık. Hafta içi Sihirli Fasulyeler masalını dinledik ve masalla ilgili etkinlikler yaptık. Fasulye ve not çimlendirme etkinliğini masal ile ilişkilendirerek görsel çalışma yaptık. Öğrencilerimiz fasulyelerini evlerine götürdüler. Saksıya veya bahçeye dikme çalışması yapacaklar. Yapılan çalışmlar ile ilgili fotoğrafları öğrencilerimiz göndermeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder