14 Nisan 2023 Cuma

23 Nisan Çalışmaları - Sudoku - Kesirler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ara tatile denk gelmesinden dolayı çalışmalarımızı tatil öncesinde tamamladık. 3 Nisan ile ilgili şiirler ezberledik, kısa filmler izledik ve görsel çalışmalar yaptık. Sınıfımız öğrencilerinden Elif okulumuz adına makam ziyaretinde bulundu. İlçe programında okulumuz halk oyunları gösteri ekibi çıkacağı için sınıfımızın bu sene programda görevi olmayacak.


23 Nisan görsel çalışmaları Dilek ogretmen(egitimizim) ve Kübra öğretmenimize aittir. Çalışmaların şablonu eduhol sitesinde yüklüdür.

Akıl ve zeka oyunları çalışmalarımızda kutu oyunlarının yanı sıra kalem kağıt oyunlarına çalışmaya başladık. Kağıt kalem oyunlarına sudoku öğretimi ile başladık. Öncelikle basit düzeyde görsel sudoku çözümü yaptık. Daha sonra 4x4 basit düzeyde sudoku antrenmanları ile oyunu pekiştirmeye çalıştık. Sınıfımızdaki bir kısım öğrencimizle 6x6 sudoku çözümlerine başladık. Diğer kalem kağıt oyunlarının öğretimine temel oluşturduğu için sudoku çalışmalarına ağırlık vererek devam edeceğiz.

Matematik dersinde kesirler konusunu tamamladık. Problem kurma ve çözme çalışmaları yaptık. Ara tatil sonrasında kesirler konusunun pekiştirmesini yapıp, zaman ölçmeye başlayacağız.


Türkçe dersinde okuma anlama kazanımlarına ağırlık vererek ilerliyoruz. Haftada bir şiir ezberleme ve okuma çalışmalarımız devam ediyor. 23 Nisan ile ilgili iki tane şiir ezberleme çalışması yaptık. Dilbilgisi konusu olarak sözcükleri alfabetik sıralama çalışmasını tamamladık.

Hayat Bilgisi dersinde ders kitabımızdan konuları soru cevaplar yaparak çalışmaya devam ediyoruz. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz. Beden eğitimi dersinde parkur çalışmaları ve çocuk oyunları oynuyoruz. 

23 Nisan hazırlıklarımızdan dolayı öğrencilerimizle gerek halk oyunları gerekse akıl oyunlarında okul çıkışlarında çalışmalar yapamadık. 23 Nisandan sonra halk oyunları çalışmalarına ağırlık vererek devam edeceğiz.
Şemsiyeli Kız görsel çalışmasının şablonunu görsel etkinlikler sayfasına yükledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder