1 Nisan 2023 Cumartesi

Okuma - Anlama Çalışmaları - Problem Çözme - Görsel Etkinlikler

Hayat Bilgisi dersi konularına ders kitabından ve interaktif içeriklerden çalışmaya başladık. Eksik konularımızı tamamlayıp ikinci dönemin konularına giriş yaptık. 

Türkçe ders kitabından ikinci dönemin ilk temasını tamamladık. Okuma anlama üzerine yoğun bir çalışma içerisindeyiz. haftalık şiir ezberleme çalışmalarına devam ediyoruz. Dilbilgisi konularına giriş yaparak ses, kelime konularını tamamladık. 

Matematik ders kitabından ünite değerlendirme çalışmalarını tamamladık. Toplama ve çıkarma işlemleriyle ilgili problem çözme çalışmalarına yoğunluk veriyoruz. Farklı etkinliklerle problem kurma ve çözme çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde kesir konusuna giriş yapacağız. 

Müzik dersinde ezberlediğimiz şiirlerin şarkılarını öğreniyoruz. İlk dönem öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz.

Beden eğitimi ve oyun dersinde hazırladığımız parkurlar ile fiziksel gelişime yönelik etkinlikler yapıyoruz. Son derslerimizde yakan top oyununu kurallarına uygun olarak oynamaya başladık. Fırsat buldukça halk oyunları ve akıl oyunları çalışmalarını okul sonrası egzersiz derslerimizde yapıyoruz.

Görsel sanatlar dersinde çalıştığımız etkinliklerin görselleri ve şablonlarını ekliyorum. Ayrıca şablonlara görsel etkinlik sayfasından da ulaşabilirsiniz. Değerlendirme çalışmalarına da 1.sınıf etkinlik ve dosyalar sayfasından ulaşabilirsiniz.

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Mete öğretmenimizin görsel sanatlar dersinde karakalem çalışması

Çalışma sonunda öğrencilerimizin çizimleri birbirinden güzeldi. Seviyelerine göre başarılı çalışmalar yaptılar.
"Sevimli Kurbağa" görsel etkinlik çalışmasının şablonuna paylaştığım bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Şablona ulaşmak için TIKLAYINIZ
Yaşlılar Haftası görsel etkinlik şablonuna görsel etkinlikler sayfasındaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Çalışmayı paylaşan öğretmenimizin emeğine sağlık.

Orman Haftası görsel etkinlik sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ
Çalışmayı paylaşan öğretmenimizin emeğine sağlık

Öğrencilerimizin severek çalıştığı papağan kuklalarımız
Çalışmanın şablonuna ulaşmak için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder