25 Aralık 2023 Pazartesi

Toplama - Çıkarma Problemleri - Kış Manzarası - Grid Parkuru

 2023 yılının son haftasına girerken yaptığımız çalışmalar;

Hayat bilgisi dersinde "sağlıklı hayat" temasından yemekte görgü kuralları konusuna kadar tamamladık. Ders kitabından soru cevaplarla ve morpakampüsün etkinlikleriyle dersin içeriğini öğrenmeye çalışıyoruz. Geçmişe dönük konularla ilgili çalışma kağıtları üzerinden tekrar çalışmalarına yer veriyoruz.

Türkçe dersinde Atatürk'ün Hayatı metnine başladık. Sözcük ve cümle anlamı konularını tamamladık. Noktalama işaretleriyle ilgili tekrar çalışmaları yapıyoruz. Metnin konusu ve 5N1K etkinliklerine ağırlık veriyoruz.

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işlemi problemleri ile ilgili yaptığımız değerlendirme çalışmasıyla konuyu şimdilik tamamladık. Eşitlik kavramını çalıştık. Verilmeyen terimlerle ilgili pekiştirme çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. 

Beden eğitimi dersinde oryantiring spor branşı Grid etkinliği çalışması yaptık. Amacımız verilen haritaya göre nokta takibi yapabilmektir. Öğrencilerimizin bir kısmı çalışmayı kavradılar. Okul bahçesinde yaptığımız yarışlara yakın bir zamanda öğrencilerimizi de dahil edeceğim. Grig etkinliğinin detayı için oryantiring çalışmaları sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Görsel sanatlar dersine sulu boya ve pastel boya çalışmalarıyla devam ediyoruz. İnstagram sayfamızda paylaştığım Kış manzarası çok beğenildi. Çalışmayı facebook gruplarından birisinde görmüştüm ve sınıfımda uyguladım. Çalışmanın şablonunu facebookta paylaşım yapan öğretmenimize yönlendirerek paylaşmak isterdim fakat paylaşımı bulamadım. Paylaşım denk geldiğinde yönlendirmeyi yapacağım hem blogta hem instagram sayfamda. Çalışmanın şablonunu görselin altına paylaştım. Çalışmayı paylaşan öğretmenimizin emeğine sağlık. :)

Çalışmanın şablonu için TIKLAYINIZ

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yapıyoruz. Ayrıca okulumuzun salonunda dans gösterileri ve hareketli sportif şarkıları takip ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder