4 Aralık 2023 Pazartesi

Toplama ve Çıkarma İşlemi - Problem Çözme - Pastel Boya

Son yaptığım blog paylaşımımdan şimdiye kadar geçen zamanda çalışmalarımızı özetlemek istiyorum. 

Hayat bilgisi dersinde 2.üniteyi tamamlamak üzeriyiz. Zamanımızı planlama konusuyla birlikte ünite değerlendirme çalışması yapacağız. Konuları günlük hayattan örneklerle soru cevap yaparak çalışıyoruz. Morpakampüsün etkinliklerini çalışarak pekiştirme çalışmaları yapıyoruz.

Türkçe dersinde okuma anlama çalışmalarına devam ediyoruz. Ders kitabımızdan milli kültürümüz ünitesini tamamladık. Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan ve Karagöz-Hacivat ile ilgili araştırma çalışmaları yaptık. Kişilerle ilgili videolar izledik. Karagöz-Hacivat kuklası yaptık. (Çalışmayı öğrencilerimiz hazırlamaya devam ediyor. Metin çalışmaları ile birlikte sınıfta sunum yapıyoruz.) Dil bilgisi konularından noktalama, yazım kuralları, sözcük ve cümle anlamı konularının tekrar çalışmalarını çalışma kağıtları üzerinden yapıyoruz. 

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yapıyoruz. Verilmeyen toplanan konusunu tamamladık. Problem kurma ve çözme çalışmalarıyla dersimize devam ediyoruz. Problem kurma ve çözme çalışmalarıyla ilgili defter çalışmalarını ilerleyen günlerde hem blog sayfamdan hem de instagram sayfamdan paylaşacağım.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşları tekrar ediyoruz. Bu hafta "Anne" konulu bir şarkı öğrenmeye başlayacağız.

Görsel sanatlar dersinde sulu boya ve pastel boya çalışmaları yapmaya başladık. Sulu boyada renk geçişlerine çalışmıştık. Pastel boyayla da renk geçişleri üzerine çalışmalar yapmaya başladık. Özellikle youtubeda paylaşılan video örneklerini çalışıyoruz.

Beden eğitimi dersinde temel ısınma hareketleri, halk oyunları çalışmaları ve serbest oyun etkinlikleri yapıyoruz. Hava şartlarından dolayı halk oyunları antrenmanlarımızı okulumuzun salonunda yapmaya çalışıyoruz. Harmandalı oyununun figürlerini basit düzeyde tamamladık. Yeni Harmandalı zeybeği oyununun figürlerine başladık.

Serbest etkinlikler dersinde akıl ve zeka oyunları çalışmalarına ağırlık vermeye başladık. Kutu oyunları ve kalem kağıt oyunları turnuvalarına hazırlık sürecimiz başladı. 

1 yorum: