24 Mart 2024 Pazar

12 Mart - 18 Mart Etkinlikleri - Bölme İşlemi

Mart ayı içerisinde çalıştığımız ders konuları ve özellikle 12 Mart, 18 Mart etkinlikleri içeriği hakkında kısaca paylaşımda bulunmak istedim. 
Hayat Bilgisi dersinde güvenlik hayat temasını tamamladık. Ders kitabından ve morpakampüsten konu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Değerlendirme çalışmalarıyla önceki temaların tekrarını yapıyoruz.
Türkçe dersinde okuma anlama ve yorumlama becerileri ağırlıklı olmak üzere metin çalışmalarına devam ediyoruz. Sağlıklı hayat temasına giriş yaptık. Noktalama ve yazım kurallarıyla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yapıyoruz. Geçmişte çalıştığımız konuların tekrarı amacıyla değerlendirme çalışmalarına devam ediyoruz.
Matematik dersinde bölme işlemi konusuna çalıştık. İki basamaklı bir sayıyı bir basamaklı bir sayıya bölme ile ilgili alıştırmalarımız devam ediyor. Bölme işlemi problemlerine geçiş yaptık. Toplama, çıkarma ve çarpma işlemiyle ilgili değerlendirme çalışmaları yapıyoruz. Bu hafta bölme işlemiyle ilgili problem çözme çalışmalarına devam edip önümüzdeki hafta kesirler konusuna başlayacağız.

Görsel etkinlik çalışmalarımızda ayın önemli günleri olan 12 Mart ve 18 Mart ile ilgili çalışmalar yaptık. İstiklal Marşımızın kabulüyle ilgili okuma metinleri çalıştık. Mehmet Akif Ersoy'un hayatıyla ilgili film izledik. Çanakkale Şehitlerimizle ilgili filmler izledik. Okuma metinleri üzerinden konu çalışması yaptık. İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezberleme çalışma yaptık. Görsel etkinlik çalışmalarını instagram sayfamızdan günü güne paylaşıyorum. Yaptığımız çalışmalar;
Çalışmada öğrencilerimiz vesikalık fotoğraflarını anime haline getirerek yapıştırdık. Bunun için uygulamalar mevcuttur.
Diğer çalıştığımız görsel etkinlik orman sevgisi ile ilgilidir. Çalışmaları paylaşan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizin instagram sayfalarını takip edebilirsiniz. Birçok çalışmadan bu şekilde haberdar olabilirsiniz.
eduhol, renklidersler ve turuncusınıf sitelerini de takip ederek haftalık çalışmalara ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder