10 Mart 2024 Pazar

Çarpma İşlemi - Okuma Anlama Yorumlama Çalışmaları - Görsel Etkinlikler

Değerli öğretmenlerimiz ve sayfamızın takipçileri,

Sitenin içeriğini sürekli güncelleme fırsatı bulamıyorum. Özellikle görsel içerikler ile ilgili paylaşımları instagram sayfamdan paylaşıyorum. Okul ve okul sonrası kurslardan dolayı yoğun bir çalışma programım var bu sene. Özellikle çalışma kağıtlarının paylaşımı konusunda sürekli mesaj alıyorum. Çalışma kağıtları google drive üzerine yüklü olduğu için geçtiğimiz sene yapılan drive güncellemesi ile dosyaların paylaşımını tek tek açmam gerekiyor. Aslında hazırladığım bu çalışmalar geçmişte çok faydalıydı fakat şu anda internette birçok öğretmen arkadaşımız daha kapsamlı çalışmaları paylaşmaktadır. Özellikle eduhol, renklidersler ve turuncusınıf sitelerinde haftalık olarak çok kapsamlı çalışmalar paylaşılmaktadır. Uzun süre blogu takip edenler çalışma kağıtları yüklemediğimi biliyordur. Ben de çoğu zaman bu sitelerdeki çalışma kağıtlarını kullanıyorum. Kendi çalışmalarımı da düzenlediğimde tekrardan daha kullanışlı bir sayfa haline getireceğim blogu. 

2.dönemle birlikte matematik dersinde çarpma işlemi konusunu tamamladık. Bu hafta bölme işlemine başlayıp martın sonuna kadar bölme işlemi konusunu da tamamlayacağız. Konularla ilgili çalıştığımız interaktif etkinlik ve görsel çalışmaları instagram sayfamdan paylaşıyorum.

Türkçe dersinde okuma, anlama ve yorumlama becerileri ağırlıklı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkçe ders kitabından ve çalışma kağıtlarından kendini yazılı ifade etme kazanımına ağırlıklı olarak devam ediyorum. Yazım kuralları ve noktalama işaretleri konularıyla ilgili etkinlikler yapıyoruz. Zaman zaman değerlendirme çalışmalarına yer veriyoruz.

Hayat Bilgisi dersinde sözel ağırlıklı konularımızı çalışıyoruz. Morpakampüsün konu anlatımları ve etkinlikleriyle çalıştığımız konuları destekliyoruz.

Müzik dersi ve beden eğitimi dersimizin bir kısmında 23 Nisan hazırlığı yapıyoruz. Bu sene okulumuzdaki bütün ilkokul sınıflarının katılımıyla Parla marşının rontuna hazırlanıyoruz. Ortaokul öğrencilerimizle hem zeybek çalışmalarına hem de Bilecik yöresi halk oyunlarına devam ediyoruz. 

TAZOF tarafından düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvası ilçe elemelerinde okulumuzdan 9 öğrencimizi il turnuvasına gönderme başarısını sağladık. Öğrencilerimizle il elemesi için özel olarak çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca sınıfımızdan Oyuncu Beyinler turnuvasına katılan öğrencilerimizle de okul sonrası özel olarak hazırlık çalışmalarımız sürüyor. 

Görsel içerikleri daha çok instagram sayfamdan paylaşıyorum. Farklı etkinlikleri blogun görsel etkinlikler sayfasına yüklemeye devam edeceğim. Bu hafta çalıştığımız sulu boya çalışmasının şablonuna instagram sayfamdan veya çalışmayı hazırlayan öğretmenimizin instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder