11 Mayıs 2024 Cumartesi

Anneler Günü - Paralarımız - Okuma Anlama

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum arkadaşlar,

Derslerimizin konularında sona doğru yaklaşıyoruz. Hayat Bilgisi dersinde son temaya başlayacağız. Kültürel miras ögelerimizle ilgili yaptığımız çalışmalardan sonra tema değerlendirmeleri yaptık.

Türkçe dersinde "Kanatlı'nın Pusulası" metnini çalıştık. Bu metin ile birlikte öğrencilerimize pusula konusunda açıklamalarda bulundum. Pusula ile yön bulma konusuna değindik. Hafta içi 4.sınıf öğrencilerimizle okul bahçemizde basit bir oryantiring yarışması düzenleyeceğiz. Zamanımız kalırsa öğrencilerimizle pusula uygulaması yapacağım. Derste çalıştığımız konuyu bu şekilde pekiştirmiş olacağız. Dilbilgisi konularında tekrar çalışmalarına yer veriyoruz.

Matematik dersinde paralarımız konusunu tamamladık. Madeni ve kağıt paralarımızla ilgili uygulama çalışmaları yaptık. Önümüzdeki hafta konuyla ilgili problem çözme çalışmaları yapacağız. Ayrıca zaman ölçmede takvim konusunu pekiştirme çalışmaları yaptık. Zaman ölçme ve paralarımız konusu günlük hayatta pekiştirme yapılacak konulardır. Özellikle alışveriş durumlarında paralarımız konusunun tekrar edilmesi en önemli pekiştirme çalışması olacaktır. Bununla ilgili ilerleyen zamanlarda pazar alışverişi yaparak uygulama çalışması yapacağız.

Görsel sanatlar dersinde Anneler Günü ile ilgili iki farklı çalışma hazırladık. Ayrıca öğrencilerimize youtube kuklamanya kanalındaki "Anne" şarkısını öğrettim. Görsel etkinlikler çalışmasının şablonuna görsel sanatlar sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kuklamanya kanalı "Anne" şarkısı
 

 Beden eğitimi ve oyun dersinde parkur çalışmaları ile basit düzeyde yarışmalar yapmaya devam ediyoruz. Halk oyunalrı çalışmalarında sezonun sonuna geldik sayılır. Birkaç değerlendirme çalışmasından sonra sezonu tamamlamış olacağız. Yaz tatiline girmeden kalan zamanımızda okulumuzda sosyal etkinliklere yer vermeye çalışacağız.

Akıl ve zeka oyunları federasyonu tarafından düzenlenen 4.sü düzenlenen Oyuncu Beyinler turnuvasında Türkiye Finaline katılan ve 6.sı düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvasında pentago oyununda il turnuvasına katılan sınıfımız öğrencisi Aras'ı tebrik ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder