8 Kasım 2019 Cuma

Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri - Eş Anlamlı Kelimeler - Okuduğunu Anlama

Hayat bilgisi dersinde yeni temaya başladık. Akrabalarımız ve ev adresi konularına çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile kitabımızdaki yönergelere uygun olarak akrabalarımız konusunu işledik. Hazırladığımız kavram haritası ile öğrencilerimizin bilmesi gereken akrabalık terimlerini öğrendik. Akrabalık ilişkisinin önemi üzerinde durduk. Ev adresimizi bilmenin gerekliliğini geçen seneden öğrenmiştik. Ayrıca anne veya babanın telefon numarasını geçtiğimiz sene öğrencilerimiz ezberlemişlerdi. Konuyu tekrar ederek gerekli not tutma çalışmasını yaptık. Ayrıca öğrencilerimizden ev adresini bilemeseler bile evlerini nasıl tarif etmeleri gerektiğini çalıştık.Bazı öğrencilerimiz oryantiring kursunda yön kavramını ileri düzeyde öğrenmişler ki evlerini tarif ederken hastanenin kuzeyinde, pazarın güneyinde vs. şeklinde söyleyebiliyorlar. Bizde yanında önünde vs. yok. :)

Türkçe dersinde okuduğunu anlama çalışmaları yaptık. Ayrıca ses ve kelime bilgisi konularının tekrarını yaptık. Eş anlamlı kelimeler konusunu çalıştık. Konuyla ilgili olarak hazırladığım puzzle çalışmasını öğrencilerimiz defterlerine yapıştırarak geçen sene öğrendiğimiz kelimelerin dışında fazlaca eş anlamlı yeni kelimeler öğrendi.

Matematik dersinde sayı öğrüntüleri, toplama ve çıkarma işlemleri alıştırmalarına çalışmaya devam ettik. Problem çözme çalışmları yaptık. İki aşamalı problemlerde öğrencileirmiz kendilerini geliştirdiler. Problem çözmeyi hem kes yapıştır etkinliği olarak hemde dikte çalışması olarak yapıyoruz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz marş ve şarkıların tekrarını yapıyoruz.

Serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde pastel boya çalışması ve kodlama çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımızı instagram sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Beden eğitimi ve oyun dersinde mendil kapmaca, yakan top, ev sahibi kiracı, balık ağı oyunlarını oynadık. Temel spor antrenmanları ile oyunlarımızın ön hazırlığını yapıyoruz. Antrenman drilleri halk oyunu ve oryantiring çalışmalarımız için gereklidir.

Okul çıkışında matematik ve Türkçe dersinde yaptığımız kurslarda genel tekrar çalışmları yapmaya devam ediyoruz. Halk oyunu çalışmlarında Harmandalı zeybeğinin eşme figürüne çalıştık. Sürekli yapacağımız antrenmanlar ile öğrencilerimiz belli bir aşamaya geleceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder