15 Kasım 2019 Cuma

Olayların Oluş Sırası - Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri

Hayat bilgisi dersinde genel tekrar çalışmaları yaptık. Evdeki görev ve sorumluluklarımız konusuna hazırladığım sunum yardımı ile çalıştık. Soru cevaplar yaparak öğrencilerimizin evlerindeki yaptıkları işleri, aile bireyleri arasındaki yardımlaşma örneklerini konuştuk. Ders defterimize görsel etkinlikler yaparak konuyla ilgili not tuttuk.

Türkçeden okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri yaptık. Çalıştığımız dilbilgisi konuları ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Olayların oluş sırası konusuna çalıştık. Görselleri oluş sırasına göre sıralandırarak hikaye yazma çalışması yaptık. Şiirde konu ve ana duygu konularına değindik.
Matematik dersinde doğal sayılar konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yaptık. Problemler çözdük.

Görsel sanatlar dersinde pastel boya ile manzara resmi çizme çalışması yaptık. Çalışmanın taslağı görsel etkinlikler sayfasındadır. Ayrıca çalışmanın yapılış aşamasını youtubedan pastel boya ile manzara resmi şeklinde aratarak bulabilirsiniz.Çalışmanın detayına ayrıca sinifimegitim instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.
Serbest etkinlikler dersinde kodlama ve akıl oyunları oynadık. Müzik dersinde öğrendiğimiz marşların tekrarını yaptık. Beden eğitimi dersinde spor kültürüne çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca öğrendiğimiz oyunları da zaman zaman beraber oynuyoruz.

Okul çıkışı yaptığımız halk oyunları kursunda harmandalı zeybeğinin düzenine başladık. Düz yürüme, heykel ve eşme 1 hareketlerini öğrencilerimiz ara tatilde bol bol çalışacaklar.

Ara tatil için bakanlığımız yönergesine uygun olarak çalışma planı hazırlayıp öğrencilerimize verdim. Etkinliklerin fotoğraflarını gönderebilirsiniz. Hafta sonu oryantiring çalışması yapmayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder