9 Eylül 2019 Pazartesi

Daha İyiye

Uzun yıllardır hazırladığım etkinlikleri ve çalışmaları sinifimegitimde paylaşıyorum. Paylaşmaya devam edeceğim. Sinifimegitimde şu ana kadar görsel etkinlikler, şarkılarımız ve yaratıcı drama etkinliklerinin yer aldığı sayfalarda paylaşımlarda bulundum.
Görsel Etkinlikler sayfasında geçtiğimiz 5 yılın çalışmaları vardır. Her çalışmanın altında tıklayınız butonunda o çalışmanın şablonu mevcuttur. Sınıfta uyguladığım görsel etkinlikleri bu sayfada ve sinifimegitim instagram sayfasında paylaşmaya devam edeceğim.
Şarkılarımız sayfasında özellikle marşlar ve türküler mevcuttur. Öğrencilerimize şarkıları kareoke uygulaması ile öğretmeye çalışıyorum. Hazırladığım videoları youtube üzerinden yayınladığım için öğrencilerimiz evde serbest zamanlarında tekrar yapıyorlar.
Yaratıcı Drama sayfası etkinlikleri üniversite yıllarından itibaren araştırdığım ve planladığım bir arşivdir. İlkokul düzeyi kazanımlarına uygun olarak etkinlikleri düzenleyip planlıyorum. Planlarda sınıf düzeyi olmadığı için öğrenci düzeyine göre uygulanmadan önce düzenlenmelidir. Zaman zaman yaratıcı drama çalışması hazırlayıp sayfaya yüklüyorum. Bu çalışmaları kullanan öğretmen arkadaşlarımız facebook sayfalarımızda paylaşırsa memnun olurum. :)
Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Ulusal oyunlarımızı öğrenmek bir şeref, öğretmek ise kutsallık kazandırmaktır." sözünden yola çıkarak ilkokuldan itibaren öğrencilerimize zümre öğretmenimle birlikte uzun yıllar halk oyunlarını öğretmeye bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. 2010 yılından itibaren hazırladığımız gösteriler ve çalışmalara ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu konuda çalışmak yapmak isteyen öğretmenlerimiz için müzikleri ilgili sayfaya yükledim.
Tüm akıl ve zeka oyunları federasyonu bizlere yeni bir alan daha sundu. Önceden sadece sınıf içinde kalan akıl ve zeka oyunları çalışmalarımız federasyonun kurulmasıyla birlikte yarışma boyutuna geçti. Öğrencileirmize birbirinden farklı oyunları tanıtarak oynatma şansımız oldu. Bu sene de imkamlarımız ölçüsünde akıl ve zeka oyunları çalışması yapmaya devam edeceğiz.

Bu sene halk oyunları ve zeka oyunlarından farklı olarak öğrencilerimizi 2 spor alanıyla buluşturacağız. Bocce ve oryantiring
Basit tanımıyla harita ve pusula yardımıyla yön bulma olan oryantiring alanı koşarkan satranç oynamaktır. Basit düzeyde öğrencileirmize yön bulma, harita okuma çalışmalarını yaptırdıktan sonra okul ve parklarda uygulamalar yapacağız.

Öğrencilerimizle zaman zaman hedef vurma ve hedefe yaklaşma çalışmalarıyla bocce sporuna başlayacağız. Petank alanında yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizi bu sporla tanıştıracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder