27 Eylül 2019 Cuma

Basamak Kavramı - Harf Bilgisi - Sulu Boya Çalışması (23-27 Eylül)

Bu hafta derslerimize, konularımıza yavaş yavaş giriş yaptık. Geçtiğimiz haftayı da genel tekrarlar yaparak geride bırakmıştık. Bu hafta öğrencilerimizle bu sene neler yapacağımızı konuştuk. Halk oyunları başta olmak üzere akıl ve zeka oyunları ile oryantiring çalışmaları yapacağımızı, derslerimizin yanında spor etkinliklerine ağırlık vereceğimizi konuştuk. Önümüzdeki hafta çalışmlarımıza başlayacağız. Hafta sonları gruplar halinde oryantiring ve halk oyunu çalışmaları yapacağız. Hafta içi olumsuz hava koşullarında sınıf içi oyunlar, akıl ve zeka oyunları ile devam edeceğiz.

Hayat bilgisin dersinde geçtiğimiz hafta bireysel farklılıklara saygı kazanımı üzerinde durmuştuk. Bu hafta içi sınıf başkanlığı seçimini yaptık. Yönetme ve demokrasi kavramları üzerinde durduk. Basit düzeyde sınıf başkanlığı seçimi yaptık. Sınıf kuralları ile ilgili konuyu çalıştık. Sınıf kurallarını belirledik. Planlı ve düzenli çalışmanın önemini, ders programına göre çanta hazırlamanın sorumluluğumuz olduğunu konuştuk. Oyun oynarken uyulması gereken kurallar, nezaket ifadeleri ve iletişimin önemi konularına çalıştık.

Türkçe dersinde okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri ağırlıklı olmaz üzere, noktalama işaretleri, dikte çalışmaları, şiir ve tekerleme okuma konularına çalışmaya devam ettik. Dilbilgisi olarak harf bilgisi konusuna çalıştık.

Matematik dersinde ritmik sayma ve sayı örüntüleri konularına çalıştık. Onluk ve birlik kavramını tekrar ederek, basamak kavramı ve basamak değeri konularına çalıştık. Ders defterine konularla ilgili görseller üzerinden etkinlikler yaptık. Onluk ve birlik blokları kullanarak basamak değeri kavramını pekiştirmeye çalıştık. Deste ve düzine konusuyla ilgili olarak problem çözme çalışması yaptık.

Görsel sanatlar dersinde sıcak ve soğuk renkler konusuna çalıştık. Çalışma ve çalışmanın şablonunu görsel etkinlikler sayfasına yükledim. Serbest etkinlik derslerimizde akıl oyunları oynadık. Serbest resim çalışması yaptık. Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşların tekrarını yaptık. Oyun dersinde kaleli yakan top oyununu öğrendik. Temel ısınma hareketlerinin önemi ve temel halk oyunları hareketlerine çalıştık. Balık ağı ve istenilen sayıda grup olma oyunlarını oynadık.

Öğrencilerimize verdiğim ders içi ve ev çalışmalarını 2.sınıf etkinlikler ve dosyalar sayfasına yükledim. Eski çalışmlarının güncellemelerini aşama aşama yapıyorum. Hazırladığım yeni çalışmaları yükledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder