20 Eylül 2019 Cuma

Okuduğunu Anlama - Deste ve Düzine - Bireysel Farklılıklar (16-20 Eylül)

Geçtiğimiz hafta 1.sınıf tekrar çalışmları üzerine etkinlikler yapmıştık. Okuduğunu anlama çalışmaları ile öğrencilerimizin okuma düzeylerini 2.sınıf düzeyine çekmeye çalışmıştık. Bu hafta itibariyle ders kitaplarımızdan konuları çalışmaya başladık.

Türkçe ders defterimizi hazırladık. İstiklal Marşımızı ve Atatürk'ün çocuklara seslenişi olan kısa metni ders defterimize görsel içerikle birlikte yazdık. Okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri yaptık. Ders kitabındaki Arkadaşım Papi metnine çalıştık. Harf bilgisi konusunu tekrar ettik. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Sözcük anlamı konusuna değindik. Sözcüğü cümlede kullanma çalışmları yaptık. Topluluk önünde konuşma kazanımıyla ilgili olarak öğrencilerimizden okudukları metni arkadaşlarına anlatmalarını istedim. Türkçe ders defterimizin başlangıç sayfası;
Matematik dersinde sayı sayma becerisi ve ritmik sayma konusuna çalıştık. Ritmik sayma çalışmalarını mezura kullanarak yapıyoruz. Ayrıca ölçme konusuna ön hazırlık olacaktır mezura kullanma. Öğrencilerimize mezurayı kullanarak nasıl uzunluk ölçeceklerini gösterdim. Onluk ve birlik konusuna çalıştık. Konuyla ilgili etkinlikler yaptık. Deste ve düzine konusuna çalıştık. Hazırladığım çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Hayat bilgisinden fiziki ve kişisel özelliklerimiz konusuna çalıştık. Bireysel farklılıklara saygı kazanımı üzerinde detaylı olarak durduk. Okula hazırlık ve ders programı konusuna çalıştık. Ders kitabından çalıştığımız konularda soru cevaplar yaptık. Görsel okumalar yaptık. Ders defterimize görsel etkinlikler ve not tutma çalışması yaptık.

Serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde yaz tatilinde yapılan etkinlikler hakkında görsel çalışma yaptık. Sincap origamisi çalışmasını yaptık. Çalışmanın detayına ve şablonuna sinifimegitim instagram sayfasından ve sinifimegitim görsel sanatlar sayfasından ulaşabilirsiniz. Zeka oyunları oynadık.
Müzik dersinde ve serbest etkinlikler dersinde 1.sınıfta öğrendiğimiz şarkıları tekrar etme çalışması yaptık.

Beden eğitimi dersinde temel ısınma hareketleri ve öğrendiğimiz oyunları oynama çalışması yaptık. Önümüzdeki hafta içi kaleli yakan top oyununa başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder