25 Ekim 2019 Cuma

Eldesiz ve Eldeli Toplama İşlemi - Kendini Yazılı Olarak İfade Etme - Cumhuriyet

Hayat bilgisi dersinde grup çalışmalarının faydaları ve grup çalışmasında uyulması gereken kurallar konusuna çalıştık. Bu konuyu tamamlayarak birinci tema konularını bitirmiş olduk. Temeayla ilgili tekrar çalışmalarını ve ders kitabındaki tema sonu etkinlikleri bu hafta içi tamamlayacağız. Atatürk'ün hayatı ve cumhuriyet konusuyla ilgili çalışmalar ve etkinlikler yaptık.

Türkçe dersinde ders kitabındaki okuma metinlerini çalışmaya devam ediyoruz. İlk temayı tamamladık. Şehit Mehmet Kamil metnini okuduk ve çalışmlarını bu hafta içi tamamladık. Ev çalışması olarak verdiğim okuma metinlerini hergün ilk derste çalışıp etkinliklerinin kontrolünü birlikte yapıyoruz. Ayrıca farklı okuma metinleriyle okuduğunu anlama kazanımını desteklemeye çalışıyoruz.

Matematik dersinde geçtiğimiz hafta toplama işlemi kavramını tamamlamıştık. Bu hafta eldesiz ve eldeli toplama işlemine çalıştık. Ders defterimize konularla ilgili etkinlikler ve alıştırmalar yaptık. Toplama işlemi gerektiren problemler çözdük. Önümüzdeki hafta içi de toplama işlemine ve problem çözmeye devam edeceğiz.

Görsel sanatlar ve serbest etkinlik dersinde pastel boya çalışması, kodlama çalışmaları ve akıl oyunları etkinlikleri yaptık. Görsel sanatlar ve kodlama ile ilgili yaptığımız çalışmalara sinifimegitim instagram sayfasından ulaşabilirsiniz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz marş çalışmalarını tekrar etmeye devam ediyoruz.

Okul çıkışında yaptığımız kurslarda Türkçe ve matematik dersinde bireysel çalışmalara ağırlık veriyoruz. Öğrencilerimiz konu eksiklerini tamamlamaya çalışıyorlar. Halk oyunu çalışmasında zeybek yürüme ve heykel figürlerinin antrenmanını yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder