13 Ekim 2019 Pazar

Sayıları Karşılaştırma ve Sıralama - Sayı Örüntüsü - Hece ve Kelime Bilgisi (07-11 Ekim)

Haftaya genel bir değerlendirme yaparak başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında sohbet ettik. Okul ve sınıf kuralları, arkadaşlık ilişkileri ve davranışlarımız konularında konuştuk. Olumlu ve olumsuz durumları karşılaştırarak değerlendirme yaptık.

Türkçe dersinde okuduğunu anlama ve 5N1K etkinliklerini içerek metin çalışmaları yaptık. Geçtiğimiz haftalarda ses ve hece bilgisine çalışmıştık. Alfabetik sıralama konusunu bu haftada tekrar ettik. Bu hafta içi sözlük kullanımın başlayacağız. Kelime bilgisi konusuna giriş yaptık. Kelime anlamına bu hafta eş anlamlı kelimeler ile başlayacağız. Cümle bilgisi ve noktalama işaretleriyle ilgili konuya yazı çalışmalarında sürekli üzerinde duruyoruz. Haftanın bir gününü dersimizde şiir etkinliğine ayıracağız. Çizgisiz kağıda yazı yazma çalışması ile yapacağımız şiir etkinliğimizde şiir okuma ve ana duyguya değineceğiz.
Matematik dersinde ritmik sayma ve sayı örüntüleri konularını çalışmaya devam ettik. Sayıları karşılaştırma ve sıralama konusuna çalıştık. Basamak kavramı ile ilgili etkinlikler yaptık. Ritmik sayma ile ilgili ders defterimize problem çözme çalışması yaptık. Onluğa yuvarlama konusuna bu hafta başlayacağız. Bu hafta sayı örüntüleri ve ritmik sayma tekrarı ile devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta toplama ve çıkarma işlemine başlayacağız.

Hayat bilgisi dersinde ders kitabındaki konuları soru cevaplar yaparak ve günlük hayattan örnekler vererek çalışmaya devam ediyoruz. Ders defterine görsel etkinlikler yapıştırarak kısa notlar alıyoruz konuyla ilgili.

Müzik dersinde Türk Genciyiz Biz marşını öğrenmeye başladık. Geçtiğimiz hafta sözleri ders defterine yazmıştık. Öğrencilerimizle öğrendiğimiz marş ve şarkıların tekrarını yapmaya devam ediyoruz.

Görsel etkinlikler dersinde ve serbest etkinliklerde akıl ve zeka oyunları oynuyoruz. Kodlama çalışması yaptık. Konşden cadı yapma etkinliğimiz var. Çalışmalarımıza sitemizin görsel sanatlar sayfasından ulaşabilirsiniz.
Okul çıkışlarında yaptığımız kurslarda düzeni sağladık. İlk dersimizde Türkçe ve matematikten bireysel çalışmalar yapıyoruz. İkinci saatte halk oyunu çalışmalarımızla devam ediyoruz. Zeybek oyununun yürüme figürüyle çalışmalarımız devam ediyor. Uzun bir süre bu çalışmamıza devam edeceğiz.

Akıl ve zeka oyunları federasyonunun Türkiye şampiyonasına öğrenci hazırlığımız cuma günleri okul çıkışında devam ediyor. Serbest etkinliklerde yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizin durumuna göre cuma günleri bireysel çalışmalar yapıyoruz.

Bu hafta sonu cumartesi günü oryantiring çalışmamız başladık. Oryantiring ile ilgili çalışma etkinliklerine Oryantiring sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder